Hogyan élte túl Grogu az 66-os rendeletet? A Star Wars legújabb leleplezése szívszorítóbbá teszi a történetét!

MOZI HÍREK – A Star Wars új részleteket árult el Yoda korai életéről, amelyek még szívszorítóbbá teszik Grogu 66-os rendeletet követő túlélését. Figyelem! Ez a cikk SPOILEREKET tartalmaz a Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai 1. évad 1. részéhez.

 

A Star Wars még szívszorítóbbá tette Grogu 66-os rendeletet követő túlélését azzal, hogy többet elárult Yoda életéről. Míg A Mandalóri és A Boba Fett könyve bemutatta Grogu traumáját elbeszélések és visszaemlékezések segítségével, ez az új információ új megvilágításba helyezi fejlődését az 66-os rendelet után. Emellett több súlyt ad Grogu Luke Skywalkerrel való edzésének és annak a döntésének, hogy visszatér Din Djarinhoz. Ami ezt a felfedést különösen sokkolóvá teszi, az az, hogy a legvalószínűtlenebb helyről jön, ami azt mutatja, hogy Grogu korai élete valószínűleg az ellentéte volt Yodaénak.

Grogu múltjának természete mindig is rejtély volt A Mandalóri című sorozatban”, különösen mint Yoda fajának tagja. Grogu 50 éves volt A Mandalóri első évadában, de Yoda azt mondta, hogy 100 éves kora óta képez jediket. Ez zavaróvá teszi azt, hogy Grogu miért volt még olyan gyermekies abban a korban, amikor bemutatták, és nagy része az időnek az 66-os rendelet és A Mandalóri között még feltáratlan. Azonban az új felfedezés Yoda korai életéről egy lehetséges választ ad ezekre a kérdésekre és még szívszorítóbbá teszi Grogu 66-os rendeletet követő túlélését.

 

MOZI HÍREK - Pedro Pascal bepillantást engedett A Mandalóri (The Mandalorian) 3. évadába, és izgatottságát fejezte ki Mandalore kibővített világa és mitológiája miatt.

Yoda tapasztalata arra utal, hogy Grogu sokkal fejlettebbnek kellene lennie a Mandalori idejére

 

A Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai sorozatpremierje arra utal, hogy Grogu jelentősen fejlettebbnek kellene lennie A Mandalóri idejére. Miután Kai Brightstar elveszíti fénykardját egy küldetés során, Yoda első fénykardját kapja helyette, aki elmondja Kai-nak, hogy akkor használta, amikor olyan idős volt, mint ő. Ez meglepő, mert azt jelenti, hogy Yoda fénykardot használt, amikor még 12 év alatti volt, ami nagy ellentétben áll Groguval. Kezdetben úgy tűnt, hogy Grogu hosszú élettartama egyszerűen azt jelenti, hogy korai fejlődése hosszabb ideig tartott, de ez a felfedezés Yoda életéről azt sugallja, hogy ez nem így van. Lehetséges, hogy Yoda úgy értette, hogy biológiailag olyan idős volt, mint Kai, de még ez a magyarázat is erőltetett. Grogu körülbelül 22 éves volt az 66-os rendelet idején, tehát figyelembe véve, hogy Yoda milyen idős volt, amikor fénykardot kapott, Grogu legalább 10 évvel volt idősebb addigra. Ez különösen furcsává teszi azt, hogy miért viselkedik még mindig gyermekként A Mandalóriban, képtelen beszélni és újra megtanulni a jedi módját. Másrészről vannak néhány lehetséges magyarázatok Grogu fejlődésének hiányára az életkora ellenére.

 

FILMKRITIKA - A mandalori harmadik évada ott folytatódik, ahol a második abbamaradt: Din Djarin és Grogu elválnak egymástól, miután Luke Skywalker elviszi a kis jedi tanítványát.

Grogu traumája miatt lehet még ennyire gyermeki

 

A Mandalóri és A Boba Fett könyve tökéletesen világossá tette, hogy mennyire traumatizálta Grogu-t az 66-os rendelet, és ez a legvalószínűbb magyarázat arra, hogy miért olyan gyermekies még. A Mandalóri második évadában kiderült, hogy Grogu elrejtette erőit az 66-os rendelet után, hogy elkerülje a Birodalom figyelmét. Ez azt jelenti, hogy Grogu nem használta képességeit évtizedeken át, ami hátráltatta fejlődését és kommunikációját. Emellett Grogu sokat szenvedett a Birodalom kísérletei alatt, amelyek célja az erő kivonása volt belőle. Ezek a traumák valószínűleg megnehezítették számára a bizalmat másokban és önmagában.

A Boba Fett könyvében még többet megtudtunk Grogu múltjáról, amikor Din Djarin és Boba Fett felkeresték a jedi templomot Coruscanton. Itt Grogu találkozott egy régi ismerőssel: Kelleran Beq jedi mesterrel (Ahmed Best), aki megmentette őt az 66-os rendelet alatt. Beq elmondta Djarinnak és Fettnek, hogy Grogu egyike volt a legtehetségesebb padawanoknak a templomban, de amikor kitört az 66-os rendelet, el kellett rejtenie őt egy titkos menedékben. Beq azt is elárulta, hogy Grogu nem az egyetlen túlélő padawan volt: mások is elmenekültek vagy elbújtak a Birodalom elől.

Ezek az információk új fényt vetnek Grogu korai életére és arra, hogy miért olyan fontos számára a család fogalma. Grogu elvesztette mestereit és barátait az 66-os rendelet alatt, és éveken át egyedül élt egy rejtekhelyen. Amikor találkozott Djarinnal, újra megtapasztalta az oltalmat és a szeretetet, amit annyira hiányolt. Ezért döntött úgy „A Mandalóri második évadának végén” (illetve igazából a Boba Fett könyvében), hogy visszatér Djarinhoz Luke Skywalker edzése után. Grogu számára Djarin jelenti az igazi családját.

 

Hiába jött ki tavaly év végén a római kilencessel ellátott Star Wars: Skywalker kora, az Egérbirodalom (azaz a Disney) továbbra is bővíteni tervezi a franchise-ot, és nem csak filmekkel kívánja tenni azt.

Amikor még Yoda is ifjú volt

 

A Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai egy új sorozat, amely Yoda korai életét mutatja be, amikor még egy fiatal jedi volt. A sorozat másik érdekessége, hogy bemutatja Yoda mestereit és barátait, akik segítették őt a jedi útján. Ezek között van egy másik tagja Yoda fajának, aki Grogu nagybátyja lehetett. Ő Yaddle, aki egy női jedi mester volt, aki a klónok háborúja előtt szolgált a jedi tanácsban. Yaddle és Yoda között nagyon erős volt a kötelék, és sokat tanultak egymástól. Yaddle azonban eltűnt a klónok háborúja alatt, és senki sem tudja, hogy mi történt vele.

Ez felveti a kérdést, hogy vajon Grogu ismeri-e Yaddle-t vagy bármely más tagját a fajának. A Mandalóri sorozatban nem láttuk Grogu reakcióját, amikor találkozott Luke Skywalkerrel, aki hasonlított Yodára. Talán Grogu emlékezett rájuk, vagy talán nem. Talán még több titkot rejt magában Grogu múltja, amelyeket még nem fedeztünk fel.

Grogu egyike a legérdekesebb és legkedveltebb karaktereknek a Star Wars univerzumban, de még sok mindent nem tudunk róla. Remélhetőleg A Mandalóri következő évada többet elárul majd nekünk Grogu eredetéről és sorsáról. Addig is élvezzük a Star Wars: Fiatal Jedik kalandjait, amely új betekintést kínál Yoda életébe.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.