Az új Stephen King-adaptáció MCU- és Star Wars-sztárokat is felvonultat majd?!

MOZI HÍREK – Az Álom doktor rendezőjének, Mike Flanagannak új Stephen King-adaptációja állítólag két jelentős MCU- és Star Wars-színésszel bővül.

 

 

Mike Flanagan, az Álom doktor rendezőjének új Stephen King-adaptációja a Marvel és a Star Wars néhány jelentős színészét szerepelteti majd. Flanagan a 2011-es Absentia című független horrorfilmmel debütált játékfilmes világban. A Netflix sikersorozatainak, a The Haunting of Hill House és a The Haunting of Bly Manor alkotójaként és showrunnereként is ismert. A rendezőtől nem idegen King műveinek adaptálása a filmvászonra. A 2017-es Gerald’s Game-et is ő irányította, mielőtt a Ragyogás 2019-es folytatása, az Álom doktor felé fordította volna figyelmét.

Nemrégiben a Deadline hozta nyilvánosságra, hogy Flanagan legújabb King-adaptációja, a Life of Chuck Tom Hiddleston és Mark Hamill főszereplésével készül.

Az eredeti jelentés szerint a forgatókönyv már a jelenlegi WGA írósztrájk előtt elkészült. A projekt fejlesztése már több hónapja folyik. Hiddleston a tervek szerint Charles „Chuck” Krantz címszerepét veszi át, míg Hamill karaktere a nagyapját, Albie-t alakítja majd.

Az azonos című, három felvonásos novella alapján készült Life of Chuck egy 39 éves férfi történetét követi nyomon. Élettörténetét fordított sorrendben meséli el. Az eredetileg King 2020-as If It Bleeds című antológiájában szereplő történet azzal kezdődik, hogy Chuck egy kórházi ágyban haldoklik egy agydaganat miatt. A történet azzal végződik, hogy árva gyerekként a nagyszüleihez költözik egy állítólag kísértet-járta házba.

Flanagan készülő adaptációját King néhány érzelmesebb művéhez hasonlítják. Olyanokhoz, mint például a Stand By Me, A remény rabjai vagy a Halálsoron. Úgy tűnik, hogy a Life of Chuck nagyrészt távol tartja magát King horrorelemekre való hajlamától.

Ennek ellenére az eredeti történet még mindig nagyrészt King védjegyének számító karakteralkotást és a szürreális dolgok iránti szeretetét tartalmazza.

Ez a film lesz Flanagan második együttműködése Hamill-lel. Utóbbi ugyanis a hamarosan induló Netflix-sorozatban, Az Usher-ház bukása című, Edgar Allan Poe klasszikus meséje alapján készült filmben is főszerepet kap. Flanagan azonban először fog együtt dolgozni Hiddlestonnal. Egyelőre nem tudni, hogy a közönség mikorra számíthat arra, hogy a Life of Chuck a mozikba érkezik. Azonban ezzel a sztárszereposztással a legújabb Stephen King-adaptáció biztosan sokak érdeklődését felkelti.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu