Hogwarts Legacy: szebb lenne a játék PS4-en és Xbox One-on, mint az új konzolgeneráción?! [VIDEO]

Úgy tűnik, sokan nem bánnák, ha Hogwarts Legacy néhány PS4-es változtatása a PC-s verzióban is megjelenne.

 

 

A játékfejlesztés igazán meg nem énekelt hősei azok, akiknek az a feladatuk, hogy az új játékokat futtassák a régebbi gépeken, amelyekre nem is tervezték őket. Az egyik last-gen kiadás, ami a jelek szerint elég jól sikerült, a Hogwarts Legacy. A játéknak május 5-én jelent meg a PS4-es és Xbox One-os változata, három hónappal a PC-s, PS5-ös és Xbox Series X/S után.

Néhány előre látható engedményt tettek a 2023-as nyílt világú sandbox játék 2013-as dobozokon való futtatásához, például alacsonyabb felbontású textúrákat és kevesebb díszítést, amelyek a Roxfort falait ékítik.

Ám az Avalanche Software a kompatibilitás nevében több okos építészeti változtatást is eszközölt. Amelyek közül néhány vitathatatlanul szebb, mint amit PC-n kaptunk.

Ahogy azt a Redditor Euden kiemelte, a Hogwarts Legacy PS4-es verziójának legnagyobb változásai magát a Roxfort kastélyt érintik. A tornyok közötti tucatnyi gyaloghíd, amelyek általában a világra nyílnak, a last-genen zárt folyosók. A friss levegőt itt ablakokra és mennyezetekre cserélték, amelyek máshol nem léteznek. Érthető változtatás, hogy korlátozzák a játék betöltési igényeit. Azonban úgy tűnik, az Avalanche a legjobbat hozta ki belőle. Néhány ilyen új alagút gyönyörű ólomüveg ablakokkal van kirakva, ami igencsak látványos.

Mindennek megvan persze az árnyoldala is. Hiába néznek ki szépen az ólomüveges folyosók, de a bökkenő az, hogy a Roxfortban szinte minden olyan folyosó, híd és előszoba, amely korábban a külvilágot töltötte be, most le van zárva. Olyan, mintha Roxfortban állandó hóvihar lenne…

Ha végigpörgeted Euden más PS4/PS5-ös pillanatképeit, akkor olyan ajtókat is felfedezhetsz a kastély körül, amelyek a jelenlegi generációs verzióban nem léteznek. A folyosókat, amelyeket általában végig lehet látni, rakodóajtók szakítják meg. Ez az ára, hogy a PS4/Xbox One meg tudjon küzdeni a kastély egy új darabjának renderelésével.

Néhány ajtó, amely általában akkor nyílik ki, amikor odasétálsz, most egy teljes betöltőképernyőt igényel, hogy egyik helyről a másikra lépjünk át (ez a régi PS2-es Harry Potter-játékok nem szándékos visszautalása).

Amikor egy ilyen betöltőképernyőbe ütközöl, nyugodtan behozhatsz magadnak egy kis nasit. A Digital Foundry szerint a nyitott világ betöltése vagy a térképen való gyors utazás 40-70 másodpercig tarthat. Ez kb. olyan, mint ahogy a Skyrim futott PS3-on.

Ezzel együtt elismerést érdemel, hogy Hogwarts Legacy nagyjából ugyanaz a játék PS4-en, mint egy modern PC-n. Konzolokon rendben fut (szaggatott 30 fps), ugyanazt a nagyszabású homokozót éri el. Képes visszaadni a tornyok, folyosók és tantermek bonyolultságát a Roxfortban. Most az a kérdés, milyen lesz a késleltetett Switch verzió…

Forrás: Reddit, YouTube

More Platform Hogwarts Differences between PS4 & PS5! (PS4/PS5)
by u/Euden in HarryPotterGame

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu