Egymásnak feszül a Steam Deck és a trónbitorló Asus ROG Ally! [VIDEO]

Azért rögtön hozzá kell tenni, hogy nem mindenki olvad el az Asus handheld PC-jétől, de erre még visszatérünk.

 

Felbukkant az első összehasonlító videó, ami a népszerű Steam Decket összehasonlítja az Asus ROG Ally-val. A trónbitolóban egy 12 magos AMD Ryzen Z1 APU, benne egy RDNA 3-as architektúrájú grafikus chip, illetve 16 GB LPDDR5 RAM található. Papíron ez jól hangzik, de ElAnalistaDeBits összehasonlító videója megmutatja, hogy a Valve készülékével szemben mit tud as Asus terméke, ami a Linux alapú SteamOS helyett Windowson fut, így lényegében a Steam, a GOG Galaxy, az Epic Games Launcher és az Xbox Game Pass is gond nélkül futtatható rajta.

Ebből adódóan nem kizárt, hogy a Nintendo Switch-emuláció (Yuzu, Ryujinx) is megvalósítható rajta, és könnyebben mint a Steam Decken, igaz, a Valve egyedi operációs rendszere és játékra kihegyezett módja jobb optimalizációt és könnyebb használhatóságot eredményez. A Valve már több fejlesztővel is dolgozik a Steam Deck-optimalizáláson, így a régebbi hardver ellenére is képes azonos, vagy jobb teljesítményre, de a legtöbbször a nagyobb felbontás, továbbá a rövidebb töltési idők bukkannak fel az Asus mérlegén. A 1080p-s IPS kijelzőjű, 120 Hz-es ROG Ally (a Steam Deck esetében ez 800p LCD, 60 Hz) natív felbontásban 20-30 FPS-sel jobb frame rate-et tud.

Az Asus ROG Ally 700 dollárért előrendelhető. Ebben az AMD Ryzen Z1 Extreme APU található, és június 13-ától lesz kapható. A harmadik negyedév során (július-szeptember) a 600 dolláros, alap Z1-es APU-jú modell is meg fog jelenni, de azért a készüléknek vannak hiányosságai is. A minap írtunk arról itt, hogy az üzemidő siralmas, és a DOOM Eternal 15-20 FPS-se fut (és mivel ez egy id Tech engine-es játék, többszörösen is ijesztő a teljesítmény), és mivel ezt egy neves, elismert publikáció tesztjéből hallottuk, az Asusnak érdemes lesz mihamarabb elgondolkodnia a kissé kritikus szituáción.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu