Tim Cain eredetileg trilógiát tervezett a Vampire: The MAsquerade – Bloodlinesból! [VIDEO]

A Fallout társalkotója ismét érdekess témát húzott elő patinás játékfejlesztői múltjából.

 

Mi is figyelemmel szoktuk követni, amit Cain a YouTube-ra feltölt (így például hallottunk arról, hogy terveztek egy multiplayer módot a Vampire: The Masquerade – Bloodlinesnak, amit az Activision elvett a stúdiójától, a Troika Gamestől, de a másik stúdió nem valósította meg…). Az új videójában arról beszél, hogy a Vampire: The Masquerade – Bloodlines fejlesztésébe túl későn lépett be (a bossfightok mesterséges intelligenciájának programozója volt), és előszedett két tervdokumentumot a tervezett folytatásokhoz. Mindkettő közvetlenül folytatta volna az első rész főszereplőjének sztoriját, ha nem úgy ér véget az első felvonás, hogy mi meghalunk…

Az első folytatás alcíme Exodus lett volna, ami a Gehenna ötletére épült volna. Ez egy vámpírapokalipszis, amit a hígvérűek felemelkedése okozna, és visszatérne az eredeti vámpír, Caine. „A két dokumentum, amelyet a folytatásokra vonatkozóan találtam, nagyjából akkorra datálódik, amikor 2003 késő őszén csatlakoztam. Biztos vagyok benne, hogy ezek kérésre készültek, hogy az Activision azt mondta: „Hé, ha befejezed, mit gondolsz, mit fogsz csinálni utána?”. Mindkét tervdokumentum befejezetlen. Az Exodusban alapvetően menekülsz az elől, amit a Bloodlinesban Los Angelesben tettél, de nem te vagy az egyetlen, aki menekül. Úgy tűnik, a Gehenna közeleg, és sok vámpír próbál kijutni. Barstow-ba mész, mert igen, oda mennének a legkevésbé a vámpírok, és nem csak üldöznek, de már van néhány vámpír Barstow-ban, így kérdés, hogy segítenek-e neked vagy ártanak. De Barstow az, ahol az egész játék játszódik,” mondja Cain.

A dokumentum megemlíti a harmadik játékot, a Final Nightsot, ami Barstow-ból visszaviszi a sztorit Las Vegasba, és Cain szerint a Gehenna bekövetkezésére nem kellett volna sokat várni. A másik koncepció a folytatást Bloodhuntnak nevezte, amit egy battle royale ugyebár használ azóta, de a Troika-féle Bloodhunt az Exodushoz hasonlít: „Las Vegasba próbálsz eljutni, és elküldted magad előtt a ghoulokat. Nem jutottak el Vegasba. Eljutsz egy kamionmegállóig Barstow mellett, ahol megtámad egy csomó vegasi klán: mindazok, akiket feldühítettél. Tehát az [a dokumentum] csak az első felvonást tervezte, így talán később Vegasba is eljutott volna.” Cain szerint érdekes, a két koncepció Barstow-ban játszódott, de a stúdió elkezdte a folytatás folytatását tervezni, így lényegében egy trilógiával számoltak.

Szép lehetett volna.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu