Fény derült volna a Star Wars Jedi: Fallen Order egyik nagy titkára?!

Végre kiderülhetett, miért volt jelen egy bizonyos típusú birodalmi katona Kashyyykon a Star Wars Jedi: Fallen Order című játékban.

 

 

Az univerzum talán végre választ adott a Star Wars Jedi: Fallen Order egyik legnagyobb rejtélyére. A játékban, ahogy Cal utat tör magának a Kashyyyk birodalmi létesítményei között, egy különleges típusú katonával találkozik. Ezek az ún. „Purge Trooper”-ek, félelmetes ellenfelek. Speciálisan arra képeztek ki és szereltek fel őket, hogy segítsenek az inkvizítoroknak a megmaradt Jedik és más Erő-érzékenyek levadászásában.

De a tisztogató katonák, akikkel Cal az első Kashyyykra tett útja során találkozik, már azelőtt ott lehettek, hogy egyáltalán tudomást szereztek volna a bolygón való jelenlétéről.

Ez furcsa, tekintve, hogy amennyire Cal tudta, akkoriban más Jedik nem tartózkodtak a wookiee-k bolygóján. Most azonban egy másik Star Wars-történet talán választ adott arra, hogy a tisztogatók miért voltak egyáltalán a Kashyyykon.

A Star Wars: Bad Batch (magyarul Rossz Osztag… brrr) című animációs sorozat közvetlenül a 66-os parancs után játszódik. A Birodalom elkezdi átvenni az uralmat a galaxis felett. A Bad Batch, azaz a Clone Force 99, ebben az új valóságban menekülni kényszerül. Gyakran botlanak bele másokba, akiknek a segítségükre van szükségük, hogy biztonságba kerüljenek. Az egyik ilyen segítségre szoruló karakter a fiatal Wookiee Gungi, egy másik 66-os parancs-túlélő. Ő egy Jedi-padawan, akit először a Star Wars: A klónok háborúja sorozatban tűnt fel. A The Bad Batch 2. évadának 6. epizódjában, a „Tribe” című részben a Clone Force 99 segít Gunginak visszajutni Kashyyykra, ahol sikerül új otthont és családot találnia.

Mivel ezek az események a The Bad Batch-ban akkor történtek, amikor a Birodalom kezdte kiterjeszteni befolyását a galaxisban, és bolygókat foglalt el a nyersanyagaiért, teljesen lehetséges, hogy Gungi végig Kashyyykon volt.

Jedi képességeivel segíthetett volna wookiee társainak. Megpróbálhatták akadályozni a birodalmiakat abban, hogy tönkretegyék a bolygó természetes állapotát. Gungi feltűnő és lázadó jelenléte a Kashyyykon megmagyarázná, miért állomásoztak ott már Purge Trooper-ek, amikor Cal megérkezett a Jedi: Fallen Order-ben. Lehet, hogy egy érzékeny helyszín védelmére rendelték őket Kashyyykon, hogy előcsalogassák Gungit. Azonban helyette egy teljesen más Jedivel kell szembenézniük.

 

Vajon Gungi életben lehetett még a Jedi: Fallen Order idején?

 

Ha ez az elmélet valóban igaz, és a tisztogató katonák azért állomásoztak Kashyyykon, hogy elkapják Gungit, akkor jó esély van rá, hogy Gungi elég sokáig élt még a Sötét Időkben, a Birodalom uralkodása alatt. A Bad Batch 2. évada valahol 19 vagy 18 BBY körül játszódik. A Jedi: Fallen Order eseményei pedig 14BBY-ban. Gungi túlélhette ezt az időt, harcolhatott a Kashyyykon, és megpróbálhatott segíteni wookiee társainak életben maradni és megőrizni a bolygójukat. Annak ellenére, hogy Cal is Jedi, a wookiee-k valószínűleg a lehető legtovább titokban akarták tartani Gungi jelenlétét.

Azonban sajnos nem túl valószínű, hogy Gungi túlélte a Sötét Időket, legalábbis a jelenlegi kánon alapján.

A Chuck Wendig által írt Star Wars Utóhatás-trilógia a Birodalom bukását vizsgálja A Jedi visszatér eseményei után. Ez magában foglalja a Birodalom vereségét Kashyyykon. Azonban Gungi feltűnően hiányzik ebből a történetből. Ez egyszerűen a megjelenés időzítése miatt lehet. Hiszen az utolsó Aftermath-regény 2017-ben jelent meg, a The Bad Batch 2. évada pedig 2023-ban. Ám minden 66-os parancs-túlélőnek választ kell kapnia arra, hogy hol voltak az eredeti trilógia idején. Sajnos az, ha Gungi a Star Wars Jedi: Fallen Order idején vagy közvetlenül utána találkozna a sorsával, az igazolná, hogy miért nem hallhatunk róla a későbbiekben.

Forrás: Wookieepedia, IMDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu