Újféle demók: olyan jó fej dolgot lépett a Steam, amelyre senki sem számított! Az első az új Dead Space esete

A Steam bevezet egy olyan opciót, amit már sokan vártak – ráadásul a Dead Space az a játék, amivel kezdi.

 

 

A Valve folyamatosan frissíti a Steam rendszerét, hogy új játékokat, új funkciókat és új eszközöket tegyen lehetővé a játékosok és az eladók számára egyaránt. A mai naptól kezdve úgy tűnik, hogy egy újabb ilyen funkció van készülőben.

A játékdemók és a játékpróbák némileg különböznek egymástól. A demók általában a játék egy kis szeletét tartalmazzák, hogy a játékosok kipróbálhassák azt, mielőtt megvásárolnák (lásd a Street Fighter 6 demóját). Összehasonlításképpen, a game trials a teljes játékot tartalmazza. Azonban csak egy meghatározott időablakban játszhatsz vele, mielőtt kénytelen vagy megvenni, vagy eltávolítani. A Nintendo ez utóbbit már korábban is megtette például az ARMS-hez hasonló játékokkal. Most a Steam-nél is jönnek a játékpróbák. Ezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kipróbálják, megéri-e a jövőbeni vásárlásuk.

Az első játék, amely 90 perces próbaverzióval rendelkezik majd, az alább látható módon a legendás Dead Space remake lesz.

A Steam Game Trials-nak köszönhetően 90 percet játszhatsz ingyen az adott játékkal. Utána jön a kérés, hogy vedd meg a játékot. Kicsit rövid, de lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megnézzék a nyitó részt, és átvegyék Isaac Clarke irányítását, amikor először lép be a USS Ishimura fedélzetére. Ezen túl a játékosoknak meg kell vásárolni a játékot, ha tovább akarnak menni.

A Dead Space remake ingyenes játékpróbájához való hozzáférés roppant egyszerű. Elég megtalálni a játékot a Steam áruházban, és kiválasztani a „Try Dead Space – Free Trial” feliratú gombot. Az áruház oldaláról megtudhatjuk, hogy mennyi idő áll rendelkezésünkre (a telepítés idejét nem számítva). Tekintve, hogy egy ilyen nagy horderejű játék volt az első, felmerül a kérdés; mi lesz a következő?

Ami még jobbá teszi a dolgot, hogy abban az esetben, ha mégis megvásárolnád a játékot, jelenleg 20%-os kedvezménnyel kapható a Steamen 2023. május 29-ig. Azt azonban nem tudni, hogy ez a játék kipróbálható-e az EA Play tagok számára. A PlayStation 5 és Xbox Series X|S felhasználók nem férhetnek hozzá ehhez az ingyenes próbaverzióhoz. Az akciós ár más platformokon sem érhető el.

Forrás: Steam, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu