Árat fog emelni a SEGA is

Nem kell feltételes módot használni, nem kell azt írni, hogy fontolgatja a japán kiadó. Nem, mondjuk ki: ők is feljebb fogják tolni az új játékaik árát.

 

A legutóbb már a Nintendo is megtette, hogy az eddigi hatvan helyett hetven dolláros áron adott ki egy játékot (a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomról van szó, és a nagy N erősen ismételgette, hogy játékonként döntenek arról, hogy mit fognak drágábban értékesíteni…), és mivel a Square Enix is már a 70 dolláros árral hozta ki több játékát is (sőt, még a PC-s verziók esetében is volt képük megtenni, holott azokat már agyonnyomják a felesleges, és gyakran el sem távolított Denuvóval), nem csoda, hogy a SEGA is követni fogja a többiek példáját.

„A globális piacon a konzolokra szánt AAA játékcímeket évek óta 59,99 dollárért árulják, de az elmúlt évben megjelentek a 69,99 dollárért árult címek is. Szeretnénk felülvizsgálni az árnövekedéssel arányosnak tartott címek árait, miközben a piaci viszonyokat is szem előtt tartjuk,” mondta a SEGA a pénzügyi jelentésük során. Blablabla, nem vizsgálnak semmit, hanem árat emeltek. Múlt időben. Pont.

2020 augusztusában a meg nem lepő módon mohó Take-Two kezdte ezt, amikor a kurrens-gen NBA 2K21 szerencsejátékot (MyTeam), felületesen vizsgálva pedig kosárlabda-játékot 60 helyett 70 dollárért értékesítette. Ezt a trendet aztán rögtön követte a Sony is (errefelé 70 helyett 80 euróért értékesítik a PlayStation 5-ös játékokat!), továbbá az Activision Blizzard is belépett ebbe a sorba. Majd jött az Electronic Arts és a Square Enix is, aztán májusban a Nintendo mellett a Microsoft is meglépte az áremelést a Redfallal.

A SEGA legutóbbi nagyobb játéka még régi árazással jött ki (Sonic Frontiers: 2023 márciusának végéig 3,2 millió példány fogyott belőle), júniusban jön a Sonic Origins Plus és az Etrian Odyssey Origins Collection, nyáron pedig a Samba de Amigo Party Central. Szinte fix, hogy ezek közül az egyik már drágábban jut el a boltokba.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu