Jöhet az Xbox Series és a PS5 Pro?! Nem akárki utalt rájuk!

TECH HÍREK – A Grand Theft Auto kiadója egy kis iparági betekintést nyújtott. Reflektáltak a középgenerációs PS5 és Xbox Series X revíziókkal kapcsolatos pletykákra.

 

 

A Grand Theft Auto kiadója, a Take-Two Interactive beleszólt a PlayStation 5 Pro változatáról és az új, középgenerációs Xbox Series konzol lehetőségéről szóló legújabb pletykákba. Ez a kis iparági betekintés a bennfentes állítások újabb hullámát követi, miszerint a PS5 Pro aktív fejlesztés alatt áll.

A továbbfejlesztett PS5 modellről szóló pletykák mostanra már évek óta keringenek, az egyik legfrissebb ezzel kapcsolatos jelentés szerint a PS5 Pro fejlesztői készleteket 2023 második felében kezdik el szállítani a fejlesztőknek.

Az állítások, miszerint a Microsoft az Xbox X/S sorozathoz hasonló, középgenerációs frissítésre készül, nem voltak ennyire elterjedtek. Azonban az elmúlt év során egy-egy alkalommal még így is felbukkantak.

A Take-Two legutóbbi eredménybeszámolója előtt tartott előzetes tájékoztatón Strauss Zelnick vezérigazgatót kérdezték. Arról volt szó, hogy számít-e a PS4 Pro és az Xbox One X mintájára egy újabb kör fejlesztett hardver érkezik ebben a konzolgenerációban. A vezető azt mondta, hogy „valószínűleg” így lesz. Hozzátette, hogy a Grand Theft Auto kiadója nem számít arra, hogy a PS5 Pro vagy egy középgenerációs Xbox konzol jelentős hatással lesz a nyereségére. Anno sem a PS4 Pro, sem az Xbox One X nem befolyásolta „nagyon” a Take-Two üzletmenetét – magyarázta.

Még ha Zelnick megérzése helyesnek is bizonyulna, kérdéses, hogy a középgenerációs PS5 és Xbox Series X/S frissítések valóban a láthatáron vannak-e. Már csak azért is, mert az iparág csak nemrég kezdett el kilépni a cross-gen fázisból. Még a Sony olyan first-party címei is, mint a Gran Turismo 7 és a God of War: Ragnarök, egészen az idei évig többnyire generáció-közötti kiadványok voltak. A vállalat döntését a PS4 további támogatásáról vélhetően a világjárvány okozta félvezetőhiány befolyásolta. Ez évekig gátolta a PS5 eladásait, és megakadályozta, hogy a Sony kielégítse a rendszer iránti fogyasztói igényeket.

A Microsoft ökoszisztémája hasonló helyzetben van, hiszen a közelgő Xbox Series X/S játékok többsége szintén megjelenik Xbox One-ra is; ez alól talán csak a Starfield a jelentősebb kivétel.

Kérdéses, hogy a Sony és a Microsoft tudja-e igazolni a közeljövőben a felújított konzolok új gyártósoraiba történő beruházásokat. Főleg, hogy a legújabb rendszereik alig rendelkeznek olyan exkluzív címekkel, amelyek eleve a hardverük határát súrolják.

Ráadásul a PS4 Pro és az Xbox One X is a 4K-s játék ígéretével csábította a vásárlókat. Ezeket utódaik alapból kínálják. Egy hipotetikus középgenerációs frissítésnél, akár a PlayStation 5, akár az Xbox Series X esetében hiányozna egy hasonlóan jelentős technikai értékesítési pont. Igaz, az Xbox Series S a legtöbb játékban 1440p-nél van korlátozva. Azonban a Series X már most is betölti a „Pro” szerepét. Ezek után kérdéses, szükség lesz-e egyáltalán bármilyen „Pro” készülékre?

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu