Xbox Game Pass: a 2023 májusi második frissítés

A Microsoft menetrendszerűen közölte, hogy az előfizetéses szolgáltatása miképp bővül.

 

Már elérhető az EA Play (Xbox Game Pass Ultimate, PC) szolgáltatáson keresztül a FIFA 23 (konzol – Xbox Series, Xbox One, PC), május 18-án jön az Eastern Exorcist (konzol, PC) és a Ghostlore (konzol; PC-n már elérhető), 23-án a Planet of Lana (konzol, PC, új megjelenésként debütál a szolgáltatáson), 25-én a Cassette Beasts (konzol; PC-n már elérhető), a Massive Chalice (konzol, felhő) és a Railway Empire 2 (konzol, PC, felhő), végül 30-án csatlakozik a Chicory: A Colorful Tale (konzol, PC).

A DLC-k és frissítések között mindössze kettőt említett a Microsoft: a Sea of Thieves: The Hoarder’s Hunt mellett az Age of Empires II: Definitive Edition bővült a Return to Rome-ot, amit a Game Pass-előfizetők 10%-os kedvezménnyel vehetnek meg. Két Xbox Game Pass Ultimate Quest van. Az egyiket jobb mihamarabb elfelejteni, mert az Electronic Arts így akarja behúzni a játékosokat az évente jelentkező szerencsejátékba, ugyanis a FIFA 23 Ultimate Team Packot május 16-a és június 16-a között lehet beszerezni, és a Smite x Vshojo Starter Pack is ott van (hat istennőt lehet ingyenesen szerezni így).

Végezetül a távozó játékokat is felsoroljuk. Ezeket akár 20%-os kedvezménnyel is meg lehet venni, de ez is a szokásos a Microsofttól. 31-én kilép az Xbox Game Passról az Europa Universalis (PC), az Evil Genius 2: World Domination (konzol, PC, felhő), a FIFA 21 (konzol, PC – EA Play), a Floppy Knights (konzol, PC, felhő), illtve a Lawn Mowing Simulator (konzol, PC, felhő).

És ennyi lenne a lista. Semmi érintőképernyős játéktámogatás, semmi nagyobb exkluzív cím (a legutóbb volt, mégpedig a Redfall). Kezd feltűnő lenni, hogy a Sony (PlayStation Plus Extra/Premium) és a Microsoft is jelentősen elkezdte visszafogni az előfizetéses szolgáltatásuk bővítését. Lehet, hogy júniusban, az E3-helyettesítő műsorok időszakában mindkét cég rákapcsol, de kételkedünk…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu