Végre Mara Jade karaktere is bekerülhet az új Star Wars-kánonba?!

MOZI HÍREK – A The Mandalorian-film úgy néz ki, hogy a Legends-féle A birodalom örökösei alapján készül. Mindez azt jelentheti, hogy itt az ideje, hogy a Star Wars döntsön Mara Jade-ről.

 

 

A Star Wars közelgő, The Mandalorian korszakban játszódó filmje szinte biztos, hogy Timothy Zahn Thrawn-trilógiájának adaptációja lesz. Mindez azt jelenti, hogy végre itt az ideje eldönteni, hogy a Legends-kontinuum egyik legfontosabb karaktere, Mara Jade a kánon része lehet-e.

Amikor a Disney 2012-ben megvásárolta a Star Wars-t, a régi Expanded Universe-termékeket (regények, képregények stb.) nem kanonikusnak (vagy „Legendák”-nak) nyilvánították.

Azóta azonban a Lucasfilm az EU legjobb elemeit az új kánonba olvasztotta. Timothy Zahn Thrawn-trilógiája például egyértelműen Dave Filoni terveit inspirálja a The Mandalorian-korszakban. Sok kulcselem már kánon, az általánosan várt, A birodalom örökösei címet viselő film előtt.

A Star Wars: Bad Batch és a Rebels animációs sorozatok olyan elemeket tettek kanonikussá, mint a Tantiss-hegy vagy a noghri faj. A Tantiss-hegy a Thrawn-trilógia során Thrawn otthoni bázisaként szolgált, a noghri pedig Thrawn személyes testőr-asszisztensének, Rukhnak a faja. Ennek ellenére egy kulcsfontosságú elem még mindig hiányzik a Star Wars-kánonból.

 

 

Mara Jade

 

 

A hősnő, aki még mindig hiányzik a Star Wars-kánonból

 

A szóban forgó elem nem más, mint Mara Jade. A Birodalom örököseiben feltűnt Mara Jade Palpatine császár egykori bérgyilkosaként mutatkozott be a Star Warsban. A sztori idején Jade egy csempészcsoport tagjaként dolgozott. A könyvből kiderült, hogy a Galaktikus Polgárháború idején Palpatine bérgyilkosaként tevékenykedett, akit arra képeztek ki, hogy megölje Luke Skywalkert. Ez volt a császár utolsó kívánsága számára. Miután találkoznak Luke-kal, a túlélés érdekében egymásra támaszkodnak. Jade hamar tiszteletet érez a Jedi-mester iránt, és ennek következtében nem öli meg őt. Mara az évek során a Legends egyik legnépszerűbb és legjelentősebb karakterévé vált.

Végül Jade-et Luke Jediként képezi ki, és egymásba szeretnek. Házasságukból születik Ben Skywalker, aki később a Legendák második galaktikus polgárháborújában játszik majd fontos szerepet. Ettől függetlenül Jade bemutatkozása a Thrawn-trilógiában, és az azóta kanonizált egyéb elemek miatt Mara egyike azon kevés koncepcióknak Zahn eredeti történetéből, amelyeket még nem kanonizáltak.

 

Illene-e Mara Jade a Disney Star Wars-univerzumba?

 

Ez felveti a kérdést, hogy vajon Jade kánonná válik-e Filoni filmjében? Illetve, ha igen. beleillene-e a Disney már kialakult kánonjába. Mivel a Star Wars gyakran vezet be olyan elemeket a kánonba, amelyek korábban léteztek, nem kizárt, hogy Mara Jade előkerül. Mivel ő Palpatine titkos bérgyilkosa volt, Mara rejtett létezését az eredeti trilógia során minden bizonnyal meg lehetne magyarázni speciális helyzetével.

Azonban a Luke Skywalkerhez fűződő kapcsolata kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy Jade kánonná válhat-e.

Ugyanis úgy tűnik, Filoni filmje a Mandalorian és Ahsoka főszereplőit fogja átpozícionálni, hogy azok Luke, Leia és Han szerepét játsszák az eredeti Thrawn-trilógiában. Luke szerepét – állítólag Kathleen Kennedynek a karakter iránt érzett ellenszenve miatt – igyekeznek a lehető legminimálisabbra csökkenteni a kánonban. Így Jade Skywalkerrel való kapcsolata lehetetlennek tűnik. Luke-nak minden bizonnyal lehet egy cameója a filmben. Azonban a Star Wars-kánon a Legendáktól eltérő felépítése és a CGI Luke bonyodalmai miatt nem valószínű, hogy komolyabb szerepet kapna. Ez azt jelenti, hogy Mara Jade-et nehéz lehet beilleszteni a modern Star Warsba. Ám ha nem történik meg a Birodalom örökösei adaptációban, akkor valószínűleg soha nem is fog.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu