Mortal Kombat 1: előrendelői bónusz; bejelentett játszható karakterek – íme minden, amit tudni lehet! [VIDEO]

A Mortal Kombat 1 bejelentése megtörtént, és ezzel együtt megerősítést nyert, hogy egy maroknyi klasszikus harcos ismét visszatér.

 

 

Hónapokig tartó várakozás után a NetherRealm végre hivatalosan is bejelentette a régóta futó verekedős játék franchise következő darabját. Ahogy a legutóbbi pletykák is sugallták, a játék címe hivatalosan is Mortal Kombat 1. Technikailag egyszerre reboot és folytatás a franchise számára. Úgy tűnik, hogy a Mortal Kombat 11 Aftermath DLC „jó” befejezését követi, ahol Liu Kang tűzisten véget vet Shang Tsung időváltoztató csínytevéseinek, és egy vadonatúj, általa tervezett idővonalat hoz létre.

A Mortal Kombat 1 bejelentő trailere alapján úgy tűnik, hogy Liu Kang új idővonala egészen a legelső Mortal Kombat-játék eseményei előtti időkbe repíti vissza a rajongókat, ahol olyan karakterek, mint Kung Lao egy farmot gondoznak, Scorpion és Sub-Zero pedig még nem váltak halálos ellenséggé.

Jelenleg kilenc megerősített harcos van a Mortal Kombat 1-ben. Legtöbbjüket a játék bejelentő trailere alatt lehet kiszúrni. A régóta várt trailer egy ismeretlen férfival nyit, aki kinyitja a szemét, miközben Liu Kang hangja elmagyarázza, hogy ez egy másik, saját maga által teremtett világ, tele „melegséggel és békével”. Ez a férfi kifelé tart, és egy másik férfival találkozik, aki egy búzamezőn gürcöl. A földműves felemeli a fejét, és egy kalapot tesz a fejére, ami rendkívül emlékeztet a klasszikus Mortal Kombat harcosra, Kung Laóra. Közben Liu Kang hangja azt mondja, hogy az alattvalói szabadon dönthetnek arról, hogy nyugalomban vagy „véres harcban” akarnak-e élni. A kamera a trailer elején látott titokzatos alakra pásztázik, aki most Raidenéhez hasonló kalapot visel, és a mögötte lévő villám látszólag megerősíti a személyazonosságát.

A trailer ezután egy királyi hintóra vág, amely az utcákon halad, és egy kék maszkos nő, feltehetően Kitana hercegnő, néz ki a hintó függönyéből. Vele szemben egy rózsaszín ruhás nő ül, halálos saiját szorongatva, és maszkját visszahúzza az arcára, hogy elrejtse éles fogait, ami megerősíti, hogy ő a rajongók másik kedvenc karaktere, Mileena, aki nem került be a Mortal Kombat 11 alapjátékába.

A trailer azzal a bejelentéssel zárul, hogy Shang Tsung egy előrendelői bónuszon keresztül lesz elérhető, így nem valószínű, hogy természetesen játszható lesz a játékban.

 

 

Mortal Kombat 1

 

 

A bejelentő traileren kívül jelenleg még egy játszható harcost erősítettek meg a Mortal Kombat 1-hez. A játék hivatalos weboldalán, a GYIK részben a NetherRealm megerősítette, hogy Johnny Cage is játszható lesz. Ez a rövid rész azt is megerősíti, hogy mindegyik harcos „újragondolt” verzió lesz. Ez arra utalhat, hogy a megjelenésük és a mozdulatsoruk kicsit eltérhet a korábbi Mortal Kombat részektől.

 

Megéri előrendelni a Mortal Kombat 1-et?

 

A Mortal Kombat 1 közelmúltbeli bejelentését követően a játék megjelenési dátumával együtt az előrendelői bónuszokat is felfedték. Az előrendelések május 19-én kezdődnek, amikor a lelkes rajongók előrendelhetik a játékot a különböző platformokon. A trailerből az is kiderült, hogy a választott kiadástól függetlenül minden előrendelés tartalmazza a legendás Shang Tsungot, mint játékbeli játszható karaktert. A PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S előrendelők ráadásul hozzáférést biztosítanak a Mortal Kombat 1 bétájához, amely a tervek szerint 2023 augusztusában lesz. Azok a játékosok, akik hajlandóak fizetni a játék valamelyik prémium kiadásáért, még a játékkal is hamarabb játszhatnak.

A 69,99 dolláros árú Standard Edition fizikai és digitális példányt is kínál PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch és PC (beleértve a Steamet és az Epic Games Store-t) számára.

Azok számára, akik fokozott élményre vágynak, a 109,99 dollárba kerülő Premium Edition tartalmazza a Kombat Packot. Ez szeptember 14-től korai hozzáférést biztosít a játékhoz, 1250 Dragon Krystalt (játékbeli valuta). Valamint további tartalmakat, például karakterskineket és Kameo Fightereket. A Mortal Kombat legnagyobb rajongói számára a Kollector’s Edition 249,99 dolláros áron, kizárólag PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re kapható. Ez tartalmazza az összes Premium Edition tartalmat, valamint egy 16,5 hüvelykes Liu Kang szobrot. Továbbá egy Liu Kang játékbeli karakter skin-t, exkluzív művészeti nyomatokat és extra Dragon Krystals-t.

A Mortal Kombat 1 egyik izgalmas újdonsága a Kameo Fighters bevezetése. Ez az egyedülálló partner karakterekből álló névsor új dinamikát hoz a játékmenetbe. Lehetőséget nyújt a meccsek során történő segítségnyújtásra. Remélhetőleg ez a mechanika kibővíti a játéklehetőségeket, amikor a játékos egy szövetségessel áll össze.

Forrás: YouTube, NetherRealm

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu