The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom: meg nem lepő módon rekorder

A Nintendo első 70 dolláros játéka mindössze a hatodik olyan játék harminc év alatt, ami két neves publikációtól is tökéletes értékelést kapott.

 

A nagy N bejelentette, hogy három nap alatt (tehát május 12-e és 14-e között) 10 millió példány kelt el a The Legend of Zelda legújabb részéből. Így ez a franchise leggyorsabban fogyó része lett, ami a legkevésbé sem lep meg minket, hiszen a játékipar konstans növekedése miatt többen játszanak, így több potenciális vevőből több eladás keletkezik. Az amerikai kontinenseken 4 milliónál több eladás jött össze, ami a leggyorsabban fogyó Nintendo-játékká tette en bloc (így értelemszerűen a Switchen is ezt az eredményt érte el). Japánban 2,24 millió értékesítés történt az imént említett három nap alatt.

Devon Pritchard, a Nintendo amerikai leányvállalatának értékesítési, marketinges és kommunikációs ügyvezető alelnöke a sajtóközleményben ezt írta: „Sok játékos tér vissza Hyrule-ba annak minden új rejtélyével és lehetőségével, és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Nintendo Switch-re történő rekordot döntő megjelenésével alig várjuk, hogy lássuk, mit alkotnak a játékban, és milyen történeteket osztanak meg legközelebb. Hálásak vagyunk minden rajongónknak, akik az évek során megmutatták a The Legend of Zelda iránti szenvedélyüket, és a legújabb rész eladási számai továbbra is azt mutatják, hogy mind a franchise, mind a Nintendo Switch idén is erős lendületben van.”

A japán Famitsu (ahol négy tesztelő 1-10-es pontszáma teszi ki a végső pontszámot) a maximális 40 pontot adott a játékra, és a lap 1986-os indulása óta eddig összesen 28 játék kapta ezt meg. Az EDGE 1993-ban rajtolt el, éa ők 24 játéknak adtak csak 10 pontot. A két patinás listán mindössze hat játék közös, így az egyik legnevesebb keleti és nyugati sajtó összesen féltucat játéknak adott hasonlóan maximális értékelést: The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Bayonetta, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Grand Theft Auto V, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Négy Zelda-játék a listán…

Gratulálunk.

Forrás: Gematsu, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu