Harrison Ford rövid és velős választ adott rá, hogy mit fog hiányolni Indiana Jones szerepéből!

MOZI HÍREK – Harrison Ford nagyon jellemző választ adott arra a kérdésre, hogy mi fog a legjobban hiányozni neki Indiana Jones szerepéből. A legendás kalandor utoljára tér vissza a vászonra a Dial of Destiny című filmben.

 

 

A bátor régész alakítása után több mint négy évtizeddel Harrison Ford most elárulta, hogy mi fog a legjobban hiányozni neki a szerepből. Ford 1981-ben debütált Indiana Jonesként az Elveszett frigyláda fosztogatói című filmben, amelyet három folytatás követett. Most pedig a színész búcsút int a karakternek és a franchise-nak James Mangold Dial of Destiny című filmjével. A film bemutatója előtt egy hónappal Ford elárulta, hogy mi fog a legjobban hiányozni neki a franchise-ból egy közelmúltbeli interjúban a Good Morning America műsorban. A színész válasza megfelelően tömör volt, de egyértelmű volt benne a szeretete a karakter és mindenki iránt, aki segített életre kelteni a franchise minden filmjét. Nézd meg Ford teljes válaszát vagy nézd meg az interjút lentebb:

„Semmi. Megcsináltuk. Nem, úgy értem, nem tudom elmondani, mennyi örömet adott nekem Indiana Jones lenni. Ötször csináltam meg és minden alkalommal imádtam, még akkor is, amikor nem volt annyira elismert, mint néha. Minden alkalommal a résztvevők szenvedélye megegyezett az enyémmel. Mert szeretem, amit ez a fajta film ad a közönségnek. A kaland és az érzelem kombinációja igazán a sikerének az eleme.”

 

Harrison Ford volt-e Indiana Jones legjobb szerepe?

 

Ford igazi sztárrá vált 1977-ben a Star Wars bemutatásával. Han Solo szerepével azonnal sikert aratott, és négy nagyon sikeres folytatásban ismételte meg a szerepet. Miután Solo-t és Indiana Jonest is bemutatta a világnak néhány évvel később, Ford számos más emlékezetes szerepet játszott el, többek között Jack Ryan-t a Játék vége és A tiszta jelenlét című filmekben, James Marshall elnököt az Air Force One-ban és Dr. Richard Kimble-t A szökevényben. Annak ellenére, hogy más erős munkái is voltak, Ford két legnépszerűbb és legismertebb karaktere mégis Han és Indy maradt.

Ford munkája a Star Wars franchise-ban ikonikus, de Indiana Jones az, ami igazán kiemeli őt mint akcióhőst. Másokkal ellentétben, akik abban az időben dolgoztak ebben a műfajban, mint Arnold Schwarzenegger vagy Sylvester Stallone, Ford inkább egy átlagembert csinál Indyből. Indy sokat esik-kel felkel, de mindig talpra áll. Ford nélkül Indiana Jones valószínűleg nem vált volna olyan franchise-szá, amilyen ma van, hiszen a színész még 80 évesen is újra eljátssza a szerepet. A csillag humorral, bájjal és karizmával tölti meg a filmeket, amelyek túlmutatnak az 1940-es évek kalandfilmjeinek szeretetteljes tisztelgésén. Bár Ford ideje Indiana Jonesként most véget érhet, a filmek biztosan kiállják az idő próbáját és hosszú ideig klasszikusok maradnak.

 

Forrás: Good Morning America

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu