Szénné alázták Katalin hercegnét a Citadel című sorozatban!

MOZI HÍREK – A királyi család tagjai gyakran kerülnek a filmek és sorozatok célkeresztjébe, de ezúttal egy különösen durva megjegyzés hangzott el Katalin hercegnéről Priyanka Chopra legújabb, Citadel című sorozatában.

 

A Citadel egy izgalmas kémthriller, amely a Prime felületén érhető el. A sorozat egyik főszereplője Priyanka Chopra, aki korábban Meghan Markle barátnője volt. A harmadik epizódban egy olyan jelenet szerepel, amelyben Richard Madden és Balduino Basto által alakított karakterek beszélgetnek, Priyanka Chopra távolról segíti őket. A párbeszéd során Balduino Basto azt mondja:

“A fegyveres erők főnöke? Akár azt is megkérdezhetted volna, hogyan kerülhetek Cambridge hercegnéjének a lábai közé.”

A mondat sokkolta a nézőket, hiszen egyértelműen Katalin hercegnét célozza meg, akit manapság már Wales hercegnéjeként ismerünk. Sokan úgy vélik, hogy ez a megjegyzés szándékos volt, és megalázó Katalin hercegnéhez. A rajongók felháborodtak, és kijelentették, hogy nem akarják tovább nézni a sorozatot. Úgy gondolják, hogy ez az egész nagyon méltatlan a királyi családhoz.

De mi is pontosan a Citadel? Miért érdemes róla beszélni? A Citadel egy kémthriller sorozat, amely egy olyan globális kémügynökséget bemutat be, amíg nyolc évvel ezelőtt el nem pusztította a Manticore nevű rejtélyes szervezet. A támadás során az ügynökök emlékei törlődtek, és új életet kezdtek különböző helyeken. Ám amikor a Manticore újra felbukkan, az ügynököknek vissza kell térniük a régi életükbe, és felidézniük a múltjukat.

A sorozatot Josh Appelbaum, Bryan Oh és David Weil alkották meg, és az Endgame-et jegyző Russo testvérek produceri felügyelete alatt készült. A főszereplők Richard Madden és Priyanka Chopra Jonas, akik egykor szeretők voltak, de most egymás ellen fordulnak. A mellékszereplők között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Stanley Tucci, Lesley Manville vagy Ashleigh Cummings.

A Citadel egy ambiciózus projekt volt az Amazon részéről, amely rekord költségvetésű sorozatként indult el. A tervek szerint több országban és nyelven játszódó történetet akartak bemutatni, amelyben különböző színészek alakítanak kémeket. Az első évad az angol nyelvű verzió volt, amelyet Indiában és Olaszországban forgattak. A második évad pedig egy indiai nyelvű verzió lett volna, amelyet Raj Nidimoru és Krishna D.K. rendeztek volna.

Azonban a sorozat nem ment zökkenőmentesen. A forgatást többször is le kellett állítani a koronavírus-járvány miatt, ami jelentősen megnövelte a költségvetést és eltolta a bemutatót. Emellett több kreatív nézeteltérés is volt az alkotók között, ami miatt több író és rendező is lemondott vagy kirúgták őket. A végeredmény pedig nem lett olyan sikeres, mint amire számítottak. A kritikusok és a nézők is vegyesen fogadták a sorozatot, sokan unalmasnak, sablonosnak és zavarosnak találták.

A Citadel tehát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Inkább csak egy felejthető kémthriller lett belőle, amely nem tudta kihasználni a potenciálját. Talán jobban járt volna, ha nem próbálja megbotránkoztatni vagy provokálni a nézőket egy sértő megjegyzéssel Katalin hercegnéről, hanem inkább több figyelmet fordított volna a sztorira, a karakterekre és az akcióra.

A Citadel kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: Elle

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu