Nem fogjátok elhinni, mit csinált a Nintendo a 12 éves 3DS konzoljával!

TECH HÍREK – A játékosok nem értenek egyet a Nintendo legújabb lépésével, ami elvileg a 3DS kalózkodás ellen irányul.

 

 

A Nintendo 3DS tizenkét évvel a megjelenése után frissítést kapott. Ez egy új verzió, amely a radar alatt érkezett. A hivatalos közlemény szűkszavú és nem túlságosan felvilágosító: „Újabb fejlesztések történtek a rendszer általános stabilitását illetően, és egyéb kisebb módosítások is történtek a felhasználói élmény javítása érdekében”. Alig egy mondat, ami megtörte a 2022 szeptembere óta tartó frissítési pangást. Az update valódi értelmét a közösség fedezte fel, némi haragot generálva a játékosok körében.

Mivel furcsának tűnt, hogy új frissítést vezetnek be egy olyan gépen, amelyet a Nintendo hivatalosan alig támogat, a játékosok nekiláttak, hogy kiderítsék, pontosan mi változott.

Rájöttek, hogy a vállalat új frissítése valójában a konzol feltörését megkönnyítő sebezhetőségek javítására szolgált. A legutóbbi frissítés után „már nem működik minden exploit a Nintendo 3DS hackelési útmutatójában” – magyarázták a folyamatot jól ismerő felhasználók.

Normális helyzetben senki sem háborodna fel ezen a változáson. Magától értetődik, hogy a vállalatoknak tökéletesen jogukban áll kijavítani minden olyan biztonsági problémát, amely hatással lehet a konzol vagy a gépre kiadott játékok eladásaira. Néhány felhasználó azonban meggondolatlannak bélyegezte a Nintendo lépését. A Nintendo 3DS és a Wii U eShop közelmúltbeli bezárása erősen korlátozta a játékok legális beszerzésének lehetőségeit. Pedig ez a fajta technika az egyik legegyszerűbb alternatíva volt a korábban megjelent címek elérésére.

Egyelőre számos Nintendo 3DS-játékot még mindig meg lehet vásárolni a fizikai boltokban. A kínálat azonban egyre korlátozottabb, és az évek során csökkenni fog. Elvégre egy olyan konzolról beszélünk, amely 2011-ben jelent meg, és amelyet közvetlenül a Nintendo Switch megjelenése követett. Valójában úgy tűnik, hogy ennek a hibrid gépnek a dicsőséges napjai hamarosan a múlté lesznek. Bár továbbra is élénk ütemben fogy és olyan szintű játékokat ad ki, mint a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, az utód érkezése már csak idő kérdése. Ebben az értelemben a 3DS fölé tornyosuló árnyékok még inkább érezhetőek lesznek.

Forrás: ArsTechnica

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu