Sztárok között a Palazzo Dorottyában – megnyílt a Madame Tussauds Budapest

MOZI HÍREK – A világ legismertebb viaszfigura-múzeuma végre elérhetővé vált a magyar közönség számára is. A Madame Tussauds Budapest 51 magyar és nemzetközi hírességgel várja a látogatókat, akik interaktív módon ismerkedhetnek meg a sztárokkal.

 

Tegnap ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Madame Tussauds Budapest, a világhírű viaszfigura-múzeum első franchise rendszerben megvalósuló attrakciója. A belvárosi Palazzo Dorottyában található múzeum 51 élethű viaszfigurát vonultat fel, amelyek között nemzetközi szupersztárok mellett magyar történelmi alakok és kortárs hírességek is helyet kaptak.

A sajtótájékoztatón számos prominens személyiség, köztük Chris Scurrah, Paul Fox brit nagykövet, Balogh-Madár Emese alpolgármester, Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, és a tulajdonos, Kreinbacher József bemutatta a város várhatóan legjelentősebb új attrakcióját. Az új kiállítás a magyar kultúra, történelem és jelenkor 17 meghatározó alakjának viaszfiguráját is bemutatja, míg további nemzetközi hírességek is szerepelnek.

A megnyitón részt vett több sztár is, például Hosszú Katinka, akik mind saját viaszfigurájukkal találkozhattak először. A sztárok elmondták, hogy nagy megtiszteltetés számukra, hogy bekerültek a Madame Tussauds Budapest gyűjteményébe, és lenyűgözőnek találták a figurák részletességét és hasonlóságát.

A múzeum látogatói nemcsak nézhetik, hanem megérinthetik, és fotózkodhatnak  is a viaszfigurákkal, amelyek különböző tematikus szobákban vannak elhelyezve. Így például találkozhatnak Brad Pitt-tel a vörös szőnyegen, Donald Trump-al az elnöki irodában, vagy Ferenc pápá-val a Szent Péter téren. A magyar figurák között megtalálhatók többek között Szent István királyLiszt FerencPuskás Ferenc és Hosszú Katinka.

A Madame Tussauds Budapest 2023 első félévében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, de már most nagy érdeklődés mutatkozik iránta. A jegyek online vásárolhatók meg a madametussauds.hu oldalon, vagy személyesen a helyszínen. A múzeum hétfőtől vasárnapig 10-től 20 óráig tart nyitva.

A Madame Tussauds története több mint 200 évre nyúlik vissza, amikor Marie Tussaud francia viaszmodellező elkezdte kiállítani az általa készített figurákat Londonban. Az első állandó múzeum 1835-ben nyílt meg Baker Streeten, és azóta több mint 20 városban nyíltak meg további Madame Tussauds attrakciók. A múzeumok célja, hogy bemutassák a világ legbefolyásosabb és legnépszerűbb embereit különböző korokból és területekről.

A Madame Tussauds Budapest az első olyan attrakciója a márkának, amely franchise rendszerben működik. A múzeumot egy magyar befektetőcsoport valósította meg együttműködve a Merlin Entertainments-szel, amely a Madame Tussauds tulajdonosa.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.