Top 10 Gyűrűk ura játék – Ezek Középfölde legjobbjai!

TOP 10 – Május 25-én érkezik a The Lord of the Rings: Gollum, amelyben a drágaszág után kutató lény bőrébe bújhatunk. A játék egyedi történetet mesél el Gollumról, aki a Gyűrűk Ura trilógia előtt járja Középföldét. De vajon ez lesz-e a legjobb játék, amely Tolkien világát eleveníti meg, vagy csak egy szánalmas, elbukott próbálkozás?

 

Szerencsére bármi legyen is a végeredmény, nem kell csüggednünk, hiszen a Daedalic Entertainment alkotása mellett számos más videojáték is készült már A Gyűrűk Ura alapján, amelyek közül néhány igazi klasszikusnak számít. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a tíz legjobb Lord of the Rings játékot, amelyeket érdemes kipróbálni, ha szereted a fantasy műfajt és Középfölde hangulatát.

A legjobb Gyűrűk Ura játékok széles teret fednek le. Ebben a rangsorban néhányat találsz a kor legjobb akció és stratégiai játékai közül. Legyen szó arról, hogy rajongó vagy J.R.R. Tolkien hihetetlen könyvsorozata miatt, vagy Peter Jackson adaptációjának hatalmas környezete miatt, van itt olyan élmény, ami tökéletes lesz számodra a legjobb Gyűrűk Ura játékok listájában.

A Szövetség útjának követésétől a Középfölde történetének feltérképezetlen részeiig, a legjobb Gyűrűk Ura játékok sok mindenre kiterjednek. Akár bejön majd a holnap megjelenő Gollam, akár nem, olvass tovább, hogy megtudd, melyek a 10 másik legjobb Gyűrűk Ura játék.

 

 

  1. The Lord of the Rings: Conquest

 

Fejlesztő: Pandemic Studios

Kiadó: EA

Megjelenés: 2009

A Gyűrűk Ura: Conquest vegyes élmény. Egy osztály-alapú akció játék a Star Wars: Battlefront mögött álló elméktől, a Conquest jogosan kapott kritikát a látványos animációk hiányáért és a gyenge narratíváért. De könnyű volt figyelmen kívül hagyni a hibáit, ha másik játékos is részt vett a harci rohamokban. Legyen szó arról, hogy csoportosan játszottál online vagy egy barátoddal helyi co-op módban, mindig szórakoztató volt átvenni a varázsló támogató szerepét, eltéríteni a nyilakat a fő támadó erőtől, vagy belekeveredni az akcióba Aragornként vagy Legolasként. Bár a Conquest ugyanazt a simplisztikus harci ritmust szenvedte el, mint a Star Wars: Battlefront előtte, nagy öröm volt beleugrani a filmtrilógia legnagyobb jeleneteibe.

 

 

  1. The Lord of the Rings: The Third Age

 

Fejlesztő: EA Redwood Shores

Kiadó: EA

Megjelenés: 2004

 

Ez egy körökre osztott Gyűrűk Ura RPG volt, ami a Final Fantasy és Tales sorozatokhoz hasonlóan készült. Bár a The Third Age az Amazon filmsorozatával párhuzamosan fut, csapatod csak bizonyos kulcsfontosságú pillanatokban jelenik meg. Gandalf irányít téged, gyűjthető filmklippekkel, melyeket az eredeti hangszínész narrál. A Szövetség követése és a filmek csatáiban velük együtt harcolva egy nosztalgia utazás, amit bármely Tolkien rajongónak érdemes megtenni. A The Third Age más perspektívát kínál a Gyűrűk Ura univerzumra, és sikert aratott az érdekes harci dizájnnal és a világ felfedezésével.

 

 

  1. The Lord of the Rings: War of the Ring

 

Fejlesztő: Liquid Entertainment

Kiadó: Sierra Entertainment

Megjelenés: 2003

Középfölde tökéletes helyszíne egy stratégiai címnek. Nincs jobb módja Tolkien hatalmas mítoszának kihasználására, mint hagyni, hogy a Jó és a Rossz között válassz, saját kampányokkal és egyedi játékmechanikával. Bár a War of the Ring időnként egy dicsőített WarCraft 3 modnak tűnhet, egyedi egységei és lenyűgöző helyszínei magasabb szintre emelik a szokásos valós idejű stratégiai játéknál. Legyen szó arról, hogy Legolas-ként üldözöd Gollumot a Mirkwood elfeledett fáin keresztül, vagy a Szövetséggel szembenézel a tüzes dicsőségű Balroggal, a War of the Ring megéri a belépő árát.

 

 

  1. LEGO The Lord of the Rings

 

Fejlesztő: Traveller’s Tales

Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment

Megjelenés: 2012

Végigjátszani a LEGO kockákkal újratervezett helyszíneket az egy dolog. De a filmekből származó párbeszédek megjelenítése emeli ezt az egyszerű LEGO címet egy nosztalgia által vezérelt rohanássá Középföldön keresztül. Találkozz az összes karakterrel, akiket megkedveltél, és lásd őket a LEGO sajátos, rajzfilmjellegű nézőpontjából. Peter Jackson Gyűrűk Ura trilógiájából vett jelenetekkel és forgatókönyvekkel – mindegyikben ott van a Traveller’s Tales éles humorérzéke és id őzítése, amely a LEGO játékok alapvető jellemzője – a LEGO Gyűrűk Ura rengeteg tartalommal bír, amelyben könnyű elveszni, és minden korosztály számára kötelező játék a Gyűrűk Ura rajongóinak.

 

 

  1. The Lord of the Rings: The Two Towers

Fejlesztő: Stormfront Studios

Kiadó: EA

Megjelenés: 2002

A The Lord of the Rings: The Two Towers közelebb hozott minket Középföldéhez, mint bármelyik előtte megjelent játék. A Peter Jackson filmekből származó FMV jelenetek és a szórakoztató vágós akció közötti határok elmosódásával, valamint a Gyűrűk Ura legikonikusabb csatáinak újrateremtésével, a The Two Towers egy elégedettséget nyújtó licencelt játék volt, bár kissé rövidre sikerült. Mégis, akkoriban semmi sem volt hozzá hasonló, és a Középföldén való barangolás, miközben a God of War-hoz hasonló speciális támadásokkal pusztítottad az ork és az uruk hai hordáit, nagyszerű élmény volt. Volt hely a javításra, de ez egy szilárd első próbálkozás volt.

 

 

  1. The Lord of the Rings: The Return of the King

Fejlesztő: EA Redwood Shores

Kiadó: EA

Megjelenés: 2003

A The Lord of the Rings: The Return of the King tovább épített a Stormfront Studios által lefektetett alapokra a The Two Towers-ben. Hosszabb kampánnyal, frissített grafikával és új, rajongók által kedvelt játszható karakterekkel, mint Gandalf, a The Return of the King kéz a kézben haladt a elődje akciódús játékmenetével. A film megjelenése előtt kiadva, a The Return of the King az azonos nevű film eddig kiadatlan felvételeit is tartalmazta, ami melegen üdvözölt bónusz volt a franchise rajongói számára, akik vágytak a továbbiakra. Adj hozzá a keverékhez kooperatív játékmenetet, és láthatod, miért maradt a The Return of the King egy szerethető utazás Tolkien világában, ami még ma is szeretettel teli.

 

 

  1. The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth 2

Fejlesztő: EA Los Angeles

Kiadó: EA

Megjelenés: 2006

Vitatkozhatatlanul az 2000-es évek egyik legjobb RTS játéka, a The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth 2 a Gyűrűk Ura látványosságát és nagyszabásúságát vette alapul, és minket tett az akció középpontjába. Legyen szó a Jó vagy a Rossz történeti kampányokon keresztüli játékról, vagy arról, hogy online ugrasz, hogy barátaiddal újrateremtsd a franchise legnagyobb csatáit, a The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth 2 (és annak The Rise of the Witch-King kiegészítése) meggyőző, finoman kidolgozott stratégiai játék volt, amely nem volt híján a részletességnek és mélységnek. Annak ellenére, hogy nagyszerű örökséggel rendelkezik, a The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth 2 online szervereit 2011-ben leállították, és sajnos már nem kapható digitálisan.

 

 

  1. The Lord of the Rings Online

Fejlesztő: Standing Stone Games

Kiadó: Standing Stone Games

Megjelenés: 2007

Sokféle fajjal és lélegzetelállító helyszínekkel, Középföldének tökéletes helye van egy MMORPG-nek. Rengeteg játékban találhatók törpék és tündék, így csak igazságos, hogy a Gyűrűk Ura is megkapta ugyanezt az MMO kezelést. A Lord of the Rings Online 2007-ben indult, és több átdolgozáson és frissítésen ment keresztül. Fedezd fel az ikonikus helyszíneket, mint a Zsákváros, Gondor, Gundabad és Mordor az MMORPG számos kiegészítőjében. A LoTRO még azt is lehetővé teszi, hogy áttérj Sauron oldalára, és erős szörnyeket irányíts a Szabad Népek terrorizálására. Egy virágzó közösség, párosulva egy lélegző, élő világgal, végtelen lehetőséget biztosít. A Lord of the Rings Online ingyenesen játszható, és a legújabb kiegészítő 2021-ben jelent meg – és ma is az egyik legjobb MMORPG.

 

 

  1. Middle-earth: Shadow of Mordor

Fejlesztő: Monolith Productions

Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment

Megjelenés: 2014

A Monolith első próbálkozása Középföldének újrateremtésével egy kiemelkedő siker volt, és az egyik legjobb kalandjáték körül. Egy eredeti történettel, ami a filmek eseményei előtt játszódik, a Middle-earth: Shadow of Mordor sok mindenben jól teljesít. Habár nyílt világa nem volt a legváltozatosabb, a Shadow of Mordor ezt a hiányoss ágot egy progresszív, interaktív történetmesélési megközelítéssel kompenzálta. Az akció-kaland harci mechanikája és a szorosan összefonódó narratíva mellett a Middle-earth: Shadow of Mordor a Nemezis rendszere miatt maradt emlékezetes – lehetővé téve, hogy részt vegyél, és alakítsd az ork hatalmi dinamikát. Személyes bosszúálló küldetések formálása procedurálisan generált Uruk harcosokkal igazi öröm volt, és valóban egyedülálló.

 

 

  1. Middle-earth: Shadow of War

Fejlesztő: Monolith Productions

Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment

Megjelenés: 2017

Ha a Shadow of Mordor egy ambiciózus lépés volt előre, akkor a Middle-earth: Shadow of War egy nagy ugrás volt. A Monolith levetkőzte elődje komor esztétikáját, és ebben a folytatásban az egyik legjobb nyílt világú játékot adta nekünk – mindenben kibővítve, beleértve a világ és a főszereplő, Talion részletes mitológiáját is. A Shadow of War-ban a Nemezis Rendszer kibontakozik egy műfaj-definiáló összefonódó Ork-hálózattá. Az Orkok még azt is megjegyzik, hogyan harcoltál ellenük, alkalmazkodnak a játékstílusodhoz, miközben veled együtt fejlődnek. Ez lenyűgöző teljesítmény, amely a játék masszív vár ostromai közben életre kel, ami intenzív főnök harcokban csúcsosodik ki, amelyeket bárhogyan megközelíthetsz. Persze, a Nemezis rendszer által teremtett dráma nem hivatalosan elfogadott, de a Shadow of War kiváló zászlóvivője a Gyűrűk Ura franchise-nak saját feltételei szerint.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu