Házon kívüli jelszómegosztás? A Netflix ezért több pénzt fog elkérni!

Pedig meg lehet oldani egy kis trükkel (az egyik számítógépünket szerverként állítjuk fel a Tailscale programmal), hogy ne kelljen havonta egyszer belépnünk az otthonunknak hitt helyszínről.

 

A Netflixes előfizetések esetében szinte bevált szokás, hogy megosztják a jelszavakat a baráti körben az előfizetők. Ezzel ugyebár a szolgáltatásnak kevesebb előfizetője van mint felhasználója, és ez ellen fel kíván lépni a Netflix. Egy blogposztban közölték, hogy innentől nincsen pardon: bár mi magunk szabjuk meg, hogy kivel élünk egy háztartásban, azon kívül nem lenne felettébb ildomos megosztani a jelszavunkat másokkal, és fel is vázolta a Netflix, hogy mire számítsunk, ha mégis így tennénk:

„A mai naptól kezdve ezt az emailt azoknak a tagjainknak küldjük, akik az Egyesült Államokban lévő háztartásukon kívül osztják meg a Netflixet. Egy Netflix-fiókot egy háztartás használhat. Az adott háztartásban élők bárhol (otthon, útközben, nyaralás közben) használhatják a Netflixet, és kihasználhatják az olyan új funkciók előnyeit, mint a profil átvitele és a hozzáférés és eszközök kezelése. Felismerjük, hogy tagjainknak számos szórakozási lehetőségük van. Ezért fektetünk továbbra is nagymértékben az új filmek és tévéműsorok széles választékába, így ízléstől, hangulattól vagy nyelvtől függetlenül, és bárkivel is nézi, a Netflixen mindig van valami kielégítő néznivaló,” írta a Netflix.

Havonta 8 dollár (errefelé nagy eséllyel 3 ezer forint) lesz havonta a plusz, amit fizetni kell, ha megosztjuk a jelszavunkkal, vagy a trükköző felhasználók válthatnak tagságra, azaz nekik is elő kell fizetniük. A fő fiók tulajdonosának új tagsági helyet kell vásárolnia, amibe meghívhatják „a külsős” felhasználót, akinek ugyanabban az országban kell aktiválnia a tagságát, ahol a fióktulajdonos is tartózkodik. Vagy, ha esetleg kellően gyors internetünk van, lehet szoftverrel trükközni…

Ez a videó lépésről-lépésre megmutatja, hogy a Tailscale-lel hogyan lehet egy otthoni gépen keresztül csatlakozva nézni a Netflixet például a világ másik végén a mobilunkon. Akkor nem kell fizetni, és egyszer kell kb. tíz percet eltölteni a beállításokkal… (nem erre mondják, hogy a tipikus kiskapus magyar gógyi?)

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu