Törölt tweetek bukkannak fel a Twitteren egy bug miatt!

Elon Musk hatalomátvétele óta egyre több érdekesség történik a Twitter (vagy Muskot ismerve X…) körül.

 

Az egyik vezető mikrobloggolásra szánt platform új tulajdonosa (aki nemsokára a vezérigazgatói posztról kihátrál a technológiai vezetői posztra tulajdonosként) talán nem számított arra, hogy a törölt tweetek hirtelen felbukkanjanak a site-on. Elvégre ha töröltük, akkor annak nem kellene megint láthatónak válnia! De mégis egyre több Twitter-felhasználó számol be arról, hogy a bug jóvoltából a törölt tweetjeik ismét olvashatóvá váltak.

A The Verge szerint a cikk szerzője, James Vincent néhány hete törölt tweetjei közül több is olvashatóvá vált, sőt, olyan tweetek is vannak, amik 2020 óta eltűntek a platformról, de most ismét megtekinthetőek. Emiatt a platform furcsa állapotúnak mondható, és mivel nem csak Vincent számolt be erről (többezer felhasználóról beszélünk), rendszerszintűnek kell a hibát mondani. Dick Morrell a Twitter-rivális Mastodonon beszélt arról, hogy miután ő 38 ezer tweetjét törölte, 34 ezer felbukkant közülük. Szóval a kérdéses tweetek közel 90%-a tűnt fel újra a platformon, emiatt pedig nem egy elhanyagolható, minimális hibáról van szó. Ilyesminek nem kellene bekövetkeznie!

Vincent már felkereste a Twittert, hogy jobban megtudja, mi is a szituáció az üggyel kapcsolatban, de a site eddig nem ismerte el a hibát. Az ügyfélszolgálatos fiókukon a legutóbbi tweet egy napja bukkant fel, és ez sem a bugról beszél, hanem a listákban való keresés funkcióját említi. A bug talán azért történt, mert külsős, third-party kliensekkel dolgozik a tweetek törlésén, de az is lehetséges, hogy a Twitter szerverein kell a hibát keresni.

Arról beszéljünk, hogy ez az ügy miért is furcsa. Ha valamit törlünk, akkor annak el kellene tűnnie, nem? De ha három évvel korábban eltávolított rövid üzenetek is felbukkannak a nyilvánosság előtt, akkor miért is őrizték meg azokat annyi ideig? Nem kellene azoknak meghatározott időn belül véglegesen eltűnniük mindenhonnan? Adatvédelmi kérdéseket feszeget a Twitter!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu