Újabb Nvidia GeForce RTX 4000-es videókártya kapott langyos fogadtatást!

TECH HÍREK – Korábban már láthattuk, hogy az Nvidia GeForce RTX 4080-asát nem nagyon kapkodták el a vásárlók (miközben a csúcsmodellt, a messze legerősebb RTX 4090-est igen…), most egy gyengébb kártya hasalhat el egy alacsonyabb árfekvésű és teljesítményű kategóriában…

 

Japánban Tokió népszerű bevásárlókörzetében, Akihabarában két bolt kellően későn nyitott, hogy az országban lassan népszerűvé váló PC-s játékosoknak kedvezzenek, és így egyfajta RTX 4060 Ti nyitóbulit akartak tartani. A reakció nem az volt, hogy a vásárlók egymás hegyén-hátán tapostak a készletért, sőt, ennek ellenkezőjéről kell beszámolnunk. A boltba összesen egyetlen vásárló tért be. Nem, ezt nem írtuk el: EGY személy érdeklődött az új videókártya iránt!

Csak egy személy tért be a Dospara Akihabara Main Store-ba, és erről a Hermitage Akihabara posztolt egy képet a Twitteren, ahol láthatjuk a vásárlót, ahogy zsebre tett kézzel várja a termékének becsomagolását. A külföldi, népszerű online üzletekben sincs hiány a készletből, és a szituáció messze nem az, amit három éve, az RTX 3080 Ti és az RTX 3060 Ti megjelenésekor láthattunk (aki a pandémia berobbanása előtt abszolválta a vásárlást, jól járt, aki nem, pórul járt).

Úgyhogy hiába kezd az Nvidia lassan értelmes árakon kínálni videókártyákat, azért fel lehet hozni, hogy a 128-bites memóriabusz, továbbá a 8 GB GDDR6 VRAM miatt ez a kártya nem fogja hozni a jó teljesítményt, és csak azoknak lesz hasznos kártya, akik mondjuk Maxwell architektúráról (GTX 900-as sorozat) frissítsen, vagy aki 1080p-s monitorral rendelkezik. Itt már korrektebb lehet az árazás, de a teljesítmény nem olyan kimagasló. Legalább a fogyasztása visszafogott (ezt viszont az RX 7600-ról, az AMD új kártyájáról sajnos nem lehet kijelenteni).

Azért mégis szomorú látvány lehetett a boltban, hogy kinyitnak, és mindössze egy személy emelte le a polcról az új Nvidiás videókártyát, mert azért ilyesmit egy ekkora piacon nem vártunk. Ha ez Magyarországon történt volna, a vállunkat sem mozdítanánk.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu