AI áttörés a videojátékok világában az Nvidia-tól: a jövő már a küszöbön!

TECH HÍREK – A Nvidia új fejlesztésével a mesterséges intelligencia által irányított játék karakterek képesek lesznek valós időben reagálni a játékosokra. A technológia forradalmasíthatja a játékélményt, ám még vannak megválaszolatlan kérdések.

 

A Nvidia bemutatta legújabb fejlesztését, amely a mesterséges intelligencia segítségével a játékosokkal való interakciót teszi lehetővé. Ez a rendszer nem más, mint az Omniverse Avatar Cloud Engine for Games, amely számos AI-alapú funkciót és lehetőséget egyesít egyetlen, átfogó játék AI csomagban. Az AI-alapú fejlesztések már régóta számon tartottak a videojátékokban, de úgy tűnik, hogy a Nvidia lehet az első, aki ezt a lehetőséget komolyan veszi és teljes mértékben kihasználja.

A Nvidia sok mindenben különbözik a versenytársaitól, de az, hogy teljesen az AI-re koncentrál, talán a legfontosabb. Évek óta az Nvidia Deep Learning Super Samplingje áll a játékok felbontásnövelő technológiáinak élén, köszönhetően a Tensor magoknak és annak, ahogyan ezeket a következő GPU generációkban továbbfejlesztik és kihasználják.

A Nvidia úgy döntött, hogy tovább lép, és új AI integrációkkal veszi fel a harcot. A Omniverse Avatar Cloud Engine, vagy röviden ACE, for Games technológia lehetővé teszi, hogy az előre megírt párbeszédek nélküli NPC-k valós időben kommunikáljanak a játékossal, megfelelő hangszínű sorokkal. Az ACE for Games alapvetően egy „nagy nyelvi modell”, amit a videojáték integrációra használnak újra. Az ACE for Games kombinálja a természetes nyelv megértését, a szöveg-beszéd átalakítást és az arc animációt, hogy az NPC-k valós időben hallgassák és reagáljanak a játékosokra.

Habár a Nvidia GPU üzletágának 2023-as teljesítményét kritizálták néhány RTX 4000 GPU csalódást keltő teljesítménye miatt, a vállalat továbbra is teljes gőzzel működik más frontokon. Elméletben az ACE forradalmasíthatja az AI interakciót a játékokban, de még vannak nagy kérdések, amelyekre a Nvidia-nakválaszt kell adnia. Az egyik legnyilvánvalóbb kérdés például az, hogy hogyan lehet valós időben futtatni az AI integrációkat; a Nvidia nem volt teljesen egyértelmű abban, hogy pontosan milyen feltételek szükségesek az ACE for Games megfelelő működéséhez.

Természetesen nagy esély van arra, hogy az ACE for Games nagyon érdekes lesz látni működés közben, amint végre lendületet vesz. Egyelőre a vállalat legimpozánsabb valós világú AI alkalmazása még mindig a sugárkövetés. A sugárkövetés legkiemelkedőbb és leglenyűgözőbb példája a Cyberpunk 2077 RT Overdrive módja, amely a Nvidia és a fejlesztő CD Projekt RED együttműködése eredményeként jött létre.

A Nvidia AI-alapú technológiája a múltban nagyon rugalmasnak bizonyult, a modderek képesek voltak integrálni olyan játékokba, amelyek alapértelmezés szerint nem támogatják ezeket a funkciókat. Egy remek példa erre az, amikor egy modder beállította a Nvidia DLSS-t a Fallout 4-ben, az AMD és az Intel saját felbontásnövelő technológiáival együtt. Lehetséges, hogy az ACE for Games hasonlóan rugalmas lesz, de ezt csak az idő fogja megmutatni.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu