Vajon láthatjuk még a fiatal Luke Skywalkert? Mark Hamill nyilatkozott!

MOZI HÍREK – A Mandalóri és a Boba Fett könyve után láthatunk-e még fiatal Luke-ot a mozivásznon vagy a képernyőn?

 

 

Az elmúlt évtizedben Hollywood sokat kísérletezett a digitális öregedésgátlással. A Star Wars minden bizonnyal élen járt ebben. A Mandalóri és a Boba Fett könyve is egy fiatal Luke Skywalker meglepetésszerű megjelenését tartalmazta. A sci-fi kánonban ezek a fejlemények azt eredményezték, hogy a rajongók azon tűnődnek, vajon a jövőben még többet láthatjuk-e a szeretett hőst ilyen formában. Ám úgy tűnik, hogy a franchise legendája, Mark Hamill nincs elájulva az ötlettől.

Hamill elismeri, a fiatal hasonmások és a digitális varázslatok kombinációja tette lehetővé, hogy a Disney+ fent említett sorozatai Luke Skywalkert a Star Wars: A Jedi visszatér eseményei után nem sokkal ábrázolják.

Azonban a színész úgy véli, hogy a Lucasfilmnek nem kellene megszoknia, hogy így ábrázolja a karaktert. Nemrég az Esquire-rel beszélt arról, hogy hol tartanak a dolgok Luke-kal és a jövő lehetőségeiről. A következőt nyilatkozta:

„Az emberek azt mondják: >>Ó, most már egy egész sorozatot tudsz majd csinálni Luke-ról a Jedi visszatér után.<< Azt mondtam: >>Nem hiszem.<< Először is, nem kell elmesélniük ezeket a történeteket, de ha mégis, akkor kaphatnának egy korban megfelelő színészt.”

A Star Wars folytatás-trilógiájának köszönhetően a rajongók már megismerték, mi történt Luke Skywalkerrel a Birodalom bukása után. Úgy tűnik, Mark Hamillt nem különösebben érdekli, hogy a már ismerteken túlmenően belemerüljön ennek az időszaknak a részleteibe. Ha a Lucasfilm végül mégis másképp gondolja, érdekes, hogy Hamill itt úgy tűnik, áldását adja arra az ötletre, hogy a szerep újraszerepeltetése helyett újra megcsinálják az egész öregedésmentesítős dolgot.

De vajon megtörténik-e valaha is ez az átdolgozás? A Solo: Egy Star Wars-történet vegyes fogadtatása nem fog egyhamar feledésbe merülni. Úgy látszik, a Lucasfilm elkötelezett a Star Wars-univerzumban megismert karakterek sajátos megjelenésének megőrzése mellett. Ezt nemcsak a fiatal Luke Skywalker Disney+-os megjelenései, hanem a Grand Moff Tarkin és Leia hercegnő szerepe is bizonyít a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben.

Mindezek ellenére, ha a franchise valami olyan nagyszabású dologra készülne, mint egy teljes sorozat, amely azt mutatja be, hogy Luke a Star Wars: A Jedi visszatér eseményei után elindít egy Jedi akadémiát, akkor azt gondolnánk, hogy a projektben egy igazi, 30-as színészt választanának a főszerepben.

A helyzet egyelőre csupán hipotetikus. A Star Warsnak nincsenek bejelentett tervei a karakter jövőjével kapcsolatban. Ettől függetlenül a franchise jelenleg egészen biztosan sok mindenre készül, a mozivásznon és a képernyőn egyaránt.

Forrás: Esquire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu