Miért nem dolgozott a folytatáson a Fallout alkotója? Tim Cain elárulta! [VIDEO]

Tim Cain egy új videójában kifejtette, hogy miért nem dolgozott a Fallout 2-n, miután ő rakta le az első rész alapköveit…

 

Cain szinte heti rendszerességgel fordul meg a hírekben a videóival, ugyanis a veterán játékfejlesztő több érdekességet is meg szokott osztani a patinás, három évtizedet is átölelő játékipari múltjából. Most azt magyarázta el, hogy miért nem dolgozott a Fallout 2-n. Az első rész 1997-ben jött ki, és a CRPG-k feltámasztásában hatalmas szerepe volt. Az atompunk stílus és a jól kidolgozott mechanizmusok miatt hatalmas népszerűségnek örvendett, de miután a Bethesda megvásárolta az eredetileg az Interplay birtokában levő IP-t, kissé más irányba ment el a játékmenete.

Cain viszont a Fallout 2-n több indokból sem dolgozott. Miután átütő sikert aratott az első résszel, a „jutalma” az lett volna, hogy a folytatással kapcsolatos határidőket be kellett volna tartania, ő pedig nem akart erőltetett menetű fejlesztéssel (crunch) foglalkozni, és még több felelősség szakadt volna a nyakába, ám ő ebből nem kért. Az sem tetszett neki, hogy a Fallout 2 dobozképén való munkát kiszervezték az ő engedélye nélkül, emiatt pedig úgy vélte, hogy „aláaknázták” őt. Az utolsó csepp a pohárban a bónuszokhoz volt köthető. Ez az ő feladata volt, és ő jóval kevesebbet kapott kézhez, holott a stúdió számára kiemelt fontosságú személy volt.

Brian Fargo, az Interplay vezetője azt mondta Cainnek, hogy azért kapott kevesebb pénzt, hogy így bátorítsa jobb teljesítményre a következő alkalommal. Ez nem éppen motiváló lépés… vagyis igen, de nem éppen úgy, ahogy hinnénk! Cain még aznap este megírta felmondólevelét, és távozása egyfajta brain drainhez vezetett, mivel sokan mások is leléptek az Interplay-től. Viszont a crunch már a 90-es években is sajnos ott volt, és később a Fallout 76 is ettől szenvedett. (Ott azért a Bethesda sok, sok, SOK más üggyel is kihúzta a gyufát…)

Úgyhogy itt is igaz a kijelentés: a jó munkát meg kell becsülni. Anyagilag is.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu