Egy nagy stúdió felvásárlását tervezi a stratégiájában küszködő Sony?

A Sony-nak bevallottan van még pénze jelentős felvásárlásokra, és egy pletyka szerint meg is lehet nevezni, hogy kit nézett ki magának a cég.

 

A Redditen bukkant fel egy, eredetileg Discordos üzenetpáros egy Liz nevű illetőtől, aki korábban a Destiny-vel kapcsolatban kifejezetten pontos információkat szivárogtatott korábban. Szerinte a PlayStation azt tervezi, hogy felvásárolja a CD Projekt RED-et, azaz a The Witcher és a Cyberpunk 2077 mögött álló lengyel céget. Ezt a pletykát néhány alkalommal már hallottuk. A másik mondat is említésre méltó: szerinte a Days Gone 2 fejlesztés alatt áll! Ezt akkor nem a Bend Studio készíti (az első rész rendezője, aki azóta már lelépett a stúdiótól, a minap kesergett, hogy ha a Sony hallgatott volna rájuk, már kinn is lenne a folytatás tőlük), mert a csapat ezt megerősítette…

De térjünk vissza a PlayStation-bővítésre. Írtunk már róla, hogy van keretük akár a Square Enix megvételére is, de a CD Projekt (talán nem csak a stúdiót vásárolnák meg, hanem a teljes céget, ami errefelé régebben forgalmazóként sok PC-s játékot kiadott… viszont övék a GOG is, na ez még felvethet érdekes gondolatokat a Sony tulajdonlásában) sem kizárható. Ha ez igaz lenne (ebben több realitás van mint a Days Gone 2-ben, azt ki is lehet zárni), akkor a The Witcher 4 PlayStation 5-re jelenne csak meg konzolokon, de persze biztosan lenne PC port is, hiszen Geralt 2007-ben itt kezdte pályafutását.

A Sony azért küszködik stratégiájában, mert az élő szolgáltatású, live service játékok között bajok vannak. Írtunk már a The Last of Us: Factions visszafogásáról, illetve a Deviation Gamesnél (is) bekövetkezett leépítésekről. Mind a két stúdió egy live service projekten dolgozik, ami mostanában lett a cégnek fontos, hiszen eddig főleg a nagy költségvetésű, AAA narratívaközpontú egyjátékos játékok voltak a fontosak. A Suicide Squad: Kill The Justice League is live service elemekkel rendelkezik, de a játékot áttolták 2024-re, miután a State of Play közvetítés nem nyűgözte le a közönséget, a Sony pedig talán bepánikolt, hogy ne kövesse el ugyanazokat a hibákat.

A CD Projekt RED felvásárlása pletyka, a live service szituáció pedig mondhatni nyilvánvaló…

Forrás: GameRant, GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu