RIDE 5: ütősnek ígérkezik a Milestone új motoros játéka – íme egy kis gameplay-ízelítő! [VIDEO]

A Milestone nem viccel, ha a motorozásról van szó – ami pedig a RIDE 5-öt illeti, ha csak a fele is megvalósul abból, amit ígérnek, már megéri majd kipróbálnunk!

 

 

A RIDE 5, mint azt egy ideje már tudni lehet, lesz a Milestone első kizárólag új generációs rendszerre készült játéka. Az ebben rejlő lehetőségeket egy sor technikai fejlesztés révén kívánják bemutatni. A motorkerékpárokat például továbbfejlesztik, az üvegre, az anyagok megjelenítésére és poligonális ábrázolásukra összpontosítva.

Ez lehetővé teszi az eredeti kerékpárokhoz való nagyobb hűséget és a játékban valószerűbb megjelenítést. A felhők ábrázolását is új rendszer végzi. Utóbbi fizikailag reagál a fény változásaira, és amely a dinamikus időjárás megvalósításának köszönhetően még hangulatosabbá és kiszámíthatatlanabbá teszi a környezetet.

Az ígéretek szerint a fizika is javulni fog, több testreszabható paraméterrel és nagyobb pontossággal, míg a játékos riválisait egy mesterséges intelligencia fogja irányítani, amely különböző szintű antagonizmussal fog rendelkezni, így előzéskor agresszívebbek vagy kevésbé agresszívek lesznek.

A kizárólag újgenerációs játék elkészítése lehetőséget adott arra, hogy mindezeket a funkciókat egyszerre kínálják a fejlesztők. Ráadásul egyszerre akár 20 ellenféllel a pályán.

A RIDE 5 emellett arra is összpontosít, hogy bárki számára megközelíthető legyen. Tehát, hogy még a kevésbé tapasztalt játékosok számára is garantáltan jó szórakozást nyújtson, akik először ülnek nyeregbe. A neurális segédeszközök segíteni fogják a kezdő játékosokat. Így kevésbé meredek tanulási görbét élvezhetnek majd, és megtalálhatják a legmegfelelőbb kihívási szintet. Ugyanakkor a könnyebben hozzáférhetőbb játék nem jelent lebutítást.

A segédeszközök kikapcsolásával és a nehézség maximális szimulációra állításával a program rendkívül valósághű és kihívást jelentő lesz.

A játék tényleg lehetővé teszi, hogy valódi vagy eredeti pályákon és utakon motorozzunk. Valamint, hogy saját motorokat fejlesszünk, hogy megváltoztassuk a motorok festését (a saját vagy más felhasználók által készített festést használva, a játékon belüli szerkesztőnek köszönhetően) és hogy testre szabjuk a versenyzőt. Ráadásul nem csak olyan motorokat vezethetünk, amelyeket a világbajnokságon látni. Éppen ellenkezőleg: kereskedelmi forgalomban is elérhető, népszerűbb vagy kevésbé népszerű típusokat is kipróbálhatunk majd.

Ami a térképeket illeti, a RIDE 5-ben debütáló új, eredeti pálya a Csendes-óceánt helyezi középpontba. Vizuálisan lenyűgöző, de egyben nagyon igényes is lesz. A szuggesztív kilátást kombinálja kihívást jelentő kanyarokkal és fékezési pontokkal, számos érdekességgel kiegészítve a környezetet.

Forrás: Milestone/Magnew Kft.

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu