Battlefield 2042: a fejlesztők végre elárulták, miért indult annyira nehézkesen a játék!

Az a vicc, hogy a Battlefield 2042 a legtöbb vélemény szerint most már egy nagyszerű játék…

 

 

A helyzet a következő: a Battlefield 2042 most már tényleg jó. A játék 2021-ben olyan állapotban jelent meg, hogy joggal vált a játékosok és a kritikusok bokszzsákjává. Azóta a DICE lekuporodott és csendben kijavított szinte minden problémát, hozzáadva és okosan finomítva a játékon.

De „az indítás nem volt könnyű” – mondta el Nika Bender producer. „Legyünk teljesen őszinték”. Alexia Christofi társproducer hozzátette: „A Holdra lőttünk, de elvétettük”. A játék kénytelen volt elhalasztani az első évadot az interneten vívott küzdelem miatt. A felhasználói kritikák és a játék körüli általános hangulat aligha volt kevesebb, mint katasztrófa. A kiadó EA persze csupán annyit mondott, hogy a játék „nem felelt meg az elvárásoknak”.

A fejlesztők most megosztották a saját történeteiket azokról a címekről, amelyeken dolgoztak, és amelyek nem sikerültek túl jól. Ám amelyek elemeit mégis szerették. Joakim Bodin vezető backend mérnök számára, aki jelenleg az Epicnél, de nemrég még a DICE/EA-nál dolgozott, ez a játék a Battlefield 2042.

„Ennek a játéknak sok iterációja volt, és a határidő nem sokat változott, így nem volt sok esélye arra, hogy a megjelenéskor nagyszerű legyen” – írta Bodin a Twitteren, egy képet mellékelve a játék 68-as metascore-járól.

„Büszke vagyok azonban arra, hogy keményen nyomultam azért, hogy ez a játék teljes keresztjátékkal, fejlődéssel és (főleg) kereskedelemmel rendelkezzen. Az online rendszerei jól fogják szolgálni a jövőbeli címeket.”

Jövőbeli címek, hmm. A Battlefield túl nagy ahhoz, hogy egyetlen rosszul fogadott játék mindent leromboljon. Úgy tűnik, hogy biztosan sok minden van készülőben. Az EA nemrég nyitott egy új stúdiót Seattle-ben Ridgeline néven. Ők egy egyjátékos Battlefield-kampányon dolgoznak. A Ripple Effect, a Battlefield Portalt fejlesztő Los Angeles-i stúdió pedig a sajátján dolgozik. A Battlefield GM Byron Beede tavaly a PC Gamer-nek is megerősítette, hogy a DICE-nál valami új van előkészületben.

Így tehát nincs ok csüggedésre a Battlefield-széria rajongóinak háza táján! Az új részek érkezéséig pedig érdemes egy esélyt adni a 2042-nek. Lassan-lassan tényleg sikerül felnőnie az elvárásokhoz.

Forrás: PC Gamer, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu