Ratchet & Clank: Rift Apart: PC-re jön a duó [VIDEO]

Kissé szokatlan, hogy a franchise legújabb részét érhetjük el először hivatalosan is PC-n (a többire addig is marad az emuláció, leszámítva az első rész PlayStation 4-es remake-jét?).

 

Korábban már hallottuk, hogy a Sony július végére meglepetésszerűen PC-re hozza egyik PlayStation 5-ös játékát. Ebben is igaza volt billbil-kunnak, aki a PlayStation Plus Essential listáját már több mint egy éve pontosan idő előtt kiszivárogtatja. (Egy gyors Twitteres ellenőrzés után úgy látjuk, hogy délelőtt fél tízkor még nincs kinn a lista júniusra. Akármi is lesz, fél hatkor a Sony közli a szokásosat…) Kiderült, hogy miről is van szó: az Insomniac Games és a PC-s portolásban jónak nevezhető Nixxes Software (ők álltak a Marvel’s Spider-Man Remastered, továbbá a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales portja mögött, illetve a Horizon Zero Dawn Complete Edition patchelését is ez a csapat végezte el) bejelentette a PlayStation Blogon, hogy először jönnek hivatalosan PC-re az IP-vel.

Aki előrendeli a Ratchet & Clank: Rift Apartot, korai hozzáférést kap a játékban a Pixelizer fegyverhez és a Carbonox páncélzathoz. A PC port ultraszéles támogatással fog jönni, így 21:9, 32:9, illetve a tripla monitoros 48:9 felbontások is használhatóak lesznek. Korlátlan lesz a frame rate is, de aktiválhatjuk a sugárkövetéses tükröződéseket, illetve a sugárkövetéses árnyékokat. Az Nvidia DLSS 3-at, az AMD FSR 2-t, az Intell XeSS-et, továbbá az Insomniac Games’ Temporal Injectionjét is támogatni fogja (úgyhogy a teljesítményjavító képfelskálázás sem marad ki). Az Nvidia Reflex, illetve a képminőségét javító Nvidia DLAA is támogatott.

A DualSense kontrollert is nyugodtan használhatjuk, így a haptikus visszajelzés, továbbá a dinamikus ravaszok hatásai is ott lesznek a PC-s átiratban, amiből természetesen nem maradt ki az egér és a billentyűzet támogatása sem. Sok dolgot állítgathatunk a kezelésben. Az achievementek és a felhőben tárolt mentések is ott lesznek a Ratchet & Clank: Rift Apart PC-s verziójában, ami július 26-án fog megjelenni Steamre és Epic Games Store-ra.

Tehát itt két évet várt a Sony, mert PlayStation 5-re 2021. június 11-én jelent meg…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu