Remek hírt kaptak a Nintendo Switch mobilos rajongói!

TECH HÍREK – Az egyik legnépszerűbb Nintendo Switch emulátor, amely még mindig aktív fejlesztés alatt áll, nem sokkal azután érkezik Androidra, hogy a Nintendo bezárta riválisát.

 

 

A népszerű Nintendo Switch emulátor, a Yuzu mostantól letölthető bizonyos Android készülékekre. A mobil portja kedden jelent meg a Google Play Store-ban. A Nintendo legújabb emulációs akciója közepette érkezett, amely még a Valve-t is DMCA letiltási értesítéssel sújtotta a Dolphin emulátor Steam-indításával kapcsolatban.

Néhány héttel korábban a Skyline, egy népszerű Switch emulátor Androidra, leállította a fejlesztést, miután a készítői megtudták, hogy a Lockpick_RCM használatával valószínűleg megsértették a Nintendo szerzői jogait.

Ez a Switch titkosítási kulcsok dömpingjére szolgáló eszköz szintén leállította a fejlesztést május elején egy DMCA takedown értesítést követően. Az emulációs közösség azt találgatja, hogy az intézkedést arra válaszul adták ki, hogy a Tears of the Kingdom egy korai példánya kiszivárgott 10 nappal a játék május 12-i megjelenése előtt. Ugyanakkor nem erősítették meg, hogy a visszavételt valóban a Nintendo kezdeményezte volna.

Úgy tűnhet, hogy a Yuzu csapata úgy döntött, hogy betölti a Skyline által hagyott Android-natív Switch-emulációs űrt. Ám a kiadás időzítése valószínűleg véletlenszerű. Az ilyen összetett szoftverek portolása nem megy egyik napról a másikra. A projekt hivatalos honlapja erre utal. Elárulja, hogy a fejlesztők már egy ideje tervezik a Switch emulátor mobilos változatát. Azoknak az androidos felhasználóknak, akik a Yuzu segítségével szeretnék legálisan emulálni a Nintendo Switchet okostelefonjukon és táblagépükön, maguknak kell majd kidobniuk a konzoljuk dekódoló kulcsait és a játék ROM-okat.

A Switch Tegra X1 processzora a hibrid konzol 2017-es megjelenésekor jóval a középkategóriás mobilchipek szinte felett volt. Az okostelefonokon és tableteken való emulálásához hat évvel később még mindig meglehetősen komoly hardverre van szükség. Pontosabban, a Yuzu kezdeti mobil buildjét csak a Qualcomm Adreno GPU-val felszerelt Snapdragon chipjein tesztelték. A legjobb eredmények eléréséhez ajánlott a Snapdragon 800-as sorozatú chipseteket használni. Ezek többnyire a legjobb androidos játékos okostelefonok, valamint a hagyományos zászlóshajók számára vannak fenntartva.

A fejlesztők gyanítják, hogy az elmúlt 18 hónapból származó csúcskategóriás Samsung készülékek – amelyek az Exynos 2200 vagy egy újabb chipet használnak – szintén elfogadható teljesítményt nyújthatnak számos játékban.

A Yuzu csapata azonban még nem tesztelte ezt az elméletet. Az ilyen okostelefonok és táblagépek csak néhány (elsősorban európai) piacon kaphatók.

Akárhogy is legyen, a Yuzu hordozható portja így is nagy áldás a mobiljátékok számára. Általában véve fontos mérföldkő az emuláció számára. Megérkezése segíthet enyhíteni az emulációs közösséget tavasszal ért csapásokat. Utóbbiak akkor kezdődtek, amikor a Microsoft korlátozta az emulátorok használatát az Xbox Series X/S-en. Majd a Dolphin és a Skyline fent említett problémáival folytatódtak.

Forrás: Yuzu

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu