A Microsoft nem adja fel az Activision Blizzardért folytatott harcot a brit ellenállás nyomán sem!

A tech óriás Microsoft jogi trükköket vet be, hogy megkerülje a brit versenyhatóság akadályozását.

 

A Microsoft jogi lehetőségeket vizsgál annak érdekében, hogy lezárja a rekordösszegű, 68,7 milliárd dolláros üzletet, amellyel megvásárolná az Activision Blizzardot, még akkor is, ha nem tudja felülírni a brit versenyhatóság ellenkezését. Mint arról korábban beszámoltunk, a Competition and Markets Authority (CMA) április végén blokkolta az ügyletet, mondván, hogy az veszélyeztetné a versenyt a felhőalapú játékpiacokon. A Microsoft fellebbezést nyújtott be a Competition Appeal Tribunal (CAT) elé, de még ha sikerrel is jár, az ügy visszakerülne a CMA-hez.

A siker nem garantált, ezért érthető, hogy a Microsoft más utakat is keres az ügylet lezárására. Egy fizetős cikk szerint, amelyet az MLex közölt, néhány ügyvédet béreltek fel és feladatuk volt ilyen lehetőségek feltárása. Az első lehetőség az lenne, hogy az Activision Blizzard kivonulna az Egyesült Királyságból, miközben játékait egy harmadik fél forgalmazná tovább ott. Egy másik lehetőség az lenne, hogy a Microsoft erőszakosan lezárja a tranzakciót és megpróbálná érvényteleníteni azt az ideiglenes rendeletet, amelyet a CMA hozott annak érdekében, hogy megakadályozza a Microsoftot abban, hogy bármilyen érdekeltséget szerezzen az Activision Blizzardban. Az ügyvédek azt is vizsgálják, hogy megtámadják-e a CMA végső vétóját a bíróságon, azt állítva, hogy a brit hatóságnak nem szabadna globális tilalmat elrendelnie csak azért, hogy megvédje az Egyesült Királyság fogyasztóinak érdekeit.

Mindezek a lehetőségek normális körülmények között “nukleárisnak” számítanának. Azonban a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella nem zárta ki ezeket a lehetőségeket, amikor egy interjúban megkérdezték tőle, hogy van-e esély arra, hogy egyszerűen lezárják az ügyletet és szembenézzenek az esetleges következményekkel az Egyesült Királyság piacán. Bár nem szerepel az MLex cikkben, egy másik lehetőséget is felvetettek elemzők, mint például Michael Pachter a Wedbush Securities-től. Ez az lenne, hogy egyszerűen kivonják az Activision Blizzard játékait az Egyesült Királyság verziójából a Game Pass-ból, miközben ugyanezeket a játékokat hozzáadnák a Game Pass más verzióihoz a világ más részein. Ennek a lehetőségnek a megvalósíthatóságát még ellenőrizni kell. Azonban ami világos, hogy a Microsoft hajlandó keményen játszani az Activision Blizzard megszerzéséért. Phil Spencer, a játéküzletág vezérigazgatója biztosította a rajongókat és az alkalmazottakat arról, hogy a felvásárlás csak része a Microsoft hosszú távú stratégiájának, amelynek célja teret nyerni a játékpiacokon. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez óriási lökést adna a cég terveinek, különösen a Game Pass előfizetési szolgáltatásnak. A Microsoft/Activision Blizzard ügyletet már 39 ország jóváhagyta: Kína, Japán, Dél-Korea, Chile, Dél-Afrika, Brazília, Ukrajna, Szerbia és az egész Európai Gazdasági Térség. A következő országok, amelyek várhatóan véleményt mondanak a fúzióról, Ausztrália, Új-Zéland és Kanada lesznek.

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu