A STALKER 2 stúdiót orosz hackerek törték fel, a csapat szerint; a nemrég kiszivárgott játékmenet is innen van

Az ukrán fejlesztő GSC Game World, a hamarosan megjelenő STALKER 2 mögött álló stúdió azonosította, hogy orosz hackerek feltörték, és megerősítette, hogy a játék tesztanyagai kiszivárogtak.

 

Nemrégiben a STALKER folytatásának korai fejlesztői játékmenet-felvételei kerültek fel a netre, a lövöldözős játék mögött álló csapat pedig most a Twitteren adott ki egy közleményt, amelyben kijelentette, hogy orosz hackerek közel másfél éve hozzáférhettek a STALKER 2 belső fejlesztői buildjeihez. A közleményben az ukrán fejlesztő arra kéri a rajongókat, hogy ne nézzenek meg és ne osszanak meg semmilyen kiszivárgott információt a készülő címről, mivel ez a korai anyag tönkreteheti a rajongók játékélményét.

„Van néhány fontos információnk, amit meg kell osztanunk. Csapatunk azonosított egy sebezhetőséget, amelyet orosz hackerek egy csoportja használt ki, akik közel másfél éve támadják a vállalatot” – olvasható a hivatalos közleményben. „Sajnos, sikerült hozzáférniük és kompromittálniuk néhány kiszivárgott információnkat, amelyeket a különböző játékelemek belső tesztelésére szántunk”.

A csapat így folytatja: „Egyelőre arra kérjük a zaklatókat és azokat, akik a jövőben csatlakozni szeretnének a Zone-hoz, hogy ne nézzenek meg és ne osszanak meg semmilyen kiszivárgott anyagot a játékból. Bár ezek az anyagok csak tesztelési célokat szolgálnak, és nem kiadásra készek, ezek a kiszivárgások tönkretehetik a Zóna önálló felfedezésének élményét.

Nyugodt lehetsz, csapatunk továbbra is elkötelezett a kivételes játékélmény biztosítása mellett. STALKER 2: Heart of Chernobyl az a játék, amelynek szívünket és lelkünket szenteljük. A probléma ellenére továbbra is azon leszünk, hogy a játék reményeink szerint megfeleljen az elvárásaitoknak”.

A STALKER 2 több hónapos hallgatás után tavaly év végén kapott egy gyönyörű gameplay trailert. Sajnos, ahogy arról néhány hónappal ezelőtt beszámoltunk, a GSC Game World több fejlesztőjét is megfenyegették orosz rajongók egy adatlopást követően. A fenyegetésre reagálva a csapat közleményt adott ki, melyben leszögezik, hogy nem hagyják magukat a fenyegetésekkel kényszeríteni. „Mi egy ukrán cég vagyunk, és mint a legtöbb ukrán, mi is tapasztaltunk már sok mindent, ami sokkal rémisztőbb: Lerombolt házakat, tönkretett életeket és szeretteink halálát. A zsarolási vagy megfélemlítési kísérletek teljesen hiábavalóak. Megingathatatlan elkötelezettségünk hazánk támogatása mellett változatlan – továbbra is mindent megteszünk Ukrajna támogatásáért, és ez a jövőben sem fog változni semmilyen körülmények között.”

A STALKER 2 a tervek szerint még idén megjelenik Xbox Series X|S-re és PC-re. A legújabb pletykák szerint a játék három hónapig Xbox-konzol exkluzívnak lesz időzítve, majd ezt követően PlayStation 5-re is megjelenhet.

Forrás: WCCFTECh

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu