Bobby Kotick visszavág – ki nem találjátok, most éppen kiket hibáztat!

A hírhedt „nagyfőnök”, Bobby Kotick megszólalt, miközben az Activision Blizzard felvásárlása késélen táncol…

 

 

Bobby Kotick, a bajba került Activision Blizzard videójáték-kiadó főnöke a Variety-nek elmondta, hogy a szervezetnél soha nem volt „rendszerszintű probléma a zaklatással”. Annak ellenére, hogy Kalifornia állam célkeresztjébe került az állítólagos „macsó” kultúra miatt. A vádak nyomán számos szexuális zaklatási pert indítottak a cég ellen.

Ironikus módon az interjút követő órákban publikált új jelentés szerint csak az elmúlt évben 114 zaklatási, diszkriminációs vagy megtorló panasz érkezett az alkalmazottak részéről.

„A vizsgálat minden lehetséges formáját lefolytattuk” – mondta Kotick. „És nem volt rendszerszintű problémánk a zaklatással – soha. Nálunk nem volt olyan, amiről a médiában tévesen számoltak be. De ami volt, az egy nagyon agresszív munkásmozgalom volt, amely keményen dolgozott azon, hogy megpróbálja destabilizálni a vállalatot.” Kotick a továbbiakban „külső erőket” hibáztatott cége rossz hírnevéért. „Nem ülnék itt, és nem beszélgetnék önökkel, ha bármelyik gyújtogató narratívában olvasható dolog igaz lenne”.

Az ügyvezető a továbbiakban azt állította, hogy nem szakszervezet-ellenes: „Nem vagyok olyan, mint más vezérigazgatók, akik szakszervezet-ellenesek. Én vagyok az egyetlen Fortune 500-as cég vezérigazgatója, aki szakszervezeti tag. Ha vannak olyan munkavállalóink, akik azt szeretnék, hogy egy szakszervezet képviselje őket, és úgy gondolják, hogy ez a szakszervezet képes lesz lehetőségeket biztosítani számukra, és javítani a munkatapasztalatukat, akkor én ezt támogatom. Az édesanyám tanár volt. Nem idegenkedem a szakszervezettől. Amitől viszont idegenkedem, az egy olyan szakszervezet, amely nem a szabályok szerint játszik.”

Kotick kitért az őt ért személyes kritikákra is, és elmondta, hogy voltak antiszemita felhangok: „A gyűlölet sok antiszemitizmusba csapott át. Ha megnézed a rólam készült képeket az interneten, ott vannak ezek az antiszemita felhangok. A gyerekeim halálos fenyegetéseket kaptak”.

Persze lehet, hogy az egykori Moneyball-sztár már nem sokáig lesz az Activision Blizzardnál. Feltéve, hogy a Microsoft felháborító, 69 milliárd dolláros felvásárlási ügye tisztázódik. Azt mondta, hogy a redmondi cég „a legjobb helyet jelenti számunkra”, és hozzátette: „Szeretem a céget. Szeretem a kultúrát. Nagyon félek a gazdaságtól – a tehetségek kompenzációja olyan módon emelkedik, hogy azt számunkra bonyolult kezelni. Így ennek az üzletnek nagyon sok értelme volt.”

Ugyanakkor, talán megelőzve az üzlet meghiúsulásának lehetőségét, ragaszkodott ahhoz, hogy a szervezet az Xbox-gyártó nélkül is jól meglesz. „Nagyszerű vállalatunk van. Hatalmas lendületben vagyunk, és rendkívüli mérleggel rendelkezünk. És egyedül is sikeresek lehetünk, ahogyan az elmúlt 30 évben is voltunk. De nagyszerű lenne, ha az üzlet létrejönne, mert szerintem ez a helyes dolog az iparágunk számára.”

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu