Classified: France ’44: friss fordulóalapú stratégiai játékban éled újjá a második világháború! [VIDEO]

A Classified: France ’44, a második világháború idején játszódó, fordulóalapú stratégiai játék új filmes előzetest is kapott.

 

 

Classified: France ’44 – ezt a címet viseli a kiadó Team17 és az Absolutely Games fejlesztőjének közelgő, hónapokkal a D-nap előtt játszódó, fordulóalapú stratégiai játéka. A játék taktikai harcokat tartalmazó kampányt, többféle befejezést, morálrendszert, küldetéskészítőt és még sok mást ígér.

A játék még nem kapott megjelenési dátumot, de valamikor idén várható. PC-n a Steamen keresztül, valamint PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re is elérhető lesz. Az új bejelentő trailert a Team17 YouTube-csatornáján nézhetitek meg. (Valamint a cikk végén.)

A trailer tisztán filmes, ami bizony frusztráló lehet. A Classified: France ’44-nek valóban jót tett volna, ha egy gameplay bejelentő trailerrel jelentkezik. Néhány játéknál elég lehet pusztán a premissza felállítása.

De ez egy nagyon forgalmas műfajban érkezik, amely gyakran igényel egy okos csavart és némi kockázatot ahhoz, hogy megkülönböztethetővé és sikeressé váljon.

A filmecske azonban megadja a játék hangvételét. Úgy tűnik, hogy valahol a zord realizmus és a giccses szórakozás közé céloz. A beállítások árnyékosak és merengőek. A világ és a fegyverek némileg autentikus ihletésűek. De van benne életnagyságnál nagyobb narráció is, ami hasonlóan pezsgő karakterekre és hőstettekre utal.

Szerencsére a játék Steam-oldaláról elég sok minden kiderül. A taktikai zümmögésen kívül van itt néhány érdekes funkció. Például egy morálrendszer, amely minden egyes lövedéknek értéket ad. Emellett az ellenséges MI is elég intelligensnek tűnik. Gyanússá válik a lopakodó gyilkosságokra a földön, sőt, még a tágabb értelemben vett küldetésgyőzelmeket is képes befolyásolni.

Talán a legfontosabb, hogy a játékosok saját kihívásokat készíthetnek és oszthatnak meg a Mission Creator eszközzel. Habár egyelőre nem világos, hogy mennyire lesz hajlékony vagy kiterjedt a rendszer. A játékban van némi potenciál, és egy gameplay trailer talán meggyőz néhány szkeptikust.

Forrás: Steam, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu