A Qualcomm hatalmas beruházásra készülhet a játékkonzol-fejlesztés területén?!

TECH HÍREK – A Qualcomm állítólag tárgyalásokat folytat a Nintendóval és a Sonyval a hordozható játékeszközök fejlesztéséről.

 

 

A hordozható játékkonzolok lassan utat törnek maguknak a piacon. Az első olyan eszköz, amely valóban említésre méltó nyomot hagyott az iparágban, a Nintendo Switch volt. Ezt követte a Steam Deck. Állítólag a Qualcomm is tárgyalásokat folytat különböző óriáscégekkel. Ha feltételezzük, hogy ezek a tárgyalások jó irányba haladnak, akkor hamarosan egy Snapdragon márkanévvel ellátott kézi konzol piacra kerülhet.

A Qualcomm eredetileg egy Android-alapú játékkonzolt tervezett, amely Switch-szerű levehető kontrollerekkel rendelkezne.

Úgy tűnik, hogy a tárgyalások a legkorábbi stádiumban vannak. A Revegnus tweetje szerint a Qualcomm SVP-je, Alex Katouzian a jelek szerint tárgyalásokat folytat a Nintendóval és a Sonyval olyan hardverek kifejlesztéséről, amelyek hasonlóak lehetnek a konkurenciához. Egyelőre nem világos, hogy ez a potenciális partnerség hogyan fog alakulni. Egyik oldalról úgy látjuk, hogy a Qualcommnak szüksége lenne némi segítségre a Nintendótól a kézi játékkonzol tervezését és funkcionalitását illetően.

Ami a Sony-t illeti, a Qualcomm partnerségre léphet a japán céggel annak érdekében, hogy a Snapdragon platformra optimalizált exkluzív mobiljátékokat fejlesszenek ki és dobjanak piacra. Ami a hardvert illeti, ahol a Sony és a Nintendo más gyártóktól szerzi be a chipeket. A Qualcommnak ebben a kategóriában több éves tapasztalata van. Saját megoldásokat fejleszt és hoz.

A Snapdragon 8 Gen 2-höz tartozó Adreno 740 jelenleg könnyedén a leggyorsabb Android okostelefon GPU, amely az Apple A16 Bionicjával vívja a csatákat.

Egy hordozható játék-kéziszámítógépben azonban több hely lesz a hőelvezetésre. Ez azt jelenti, hogy a Qualcomm nem biztos, hogy csak egy újabb okostelefonos SoC-vel szereli fel a vázat. Úgy véljük, hogy bármilyen szilíciumot is használnak majd, azt az alapoktól kezdve fejlesztik. Történetesen a vállalat várhatóan jövőre dobja piacra a Snapdragon 8 Gen 4-et az egyedi Oryon magokkal. Ez a Nuvia felvásárlásának köszönhetően válna lehetővé. A chip ismét a csúcskategóriás okostelefonokban lesz megtalálható.

Szerencsére a Qualcomm állítólag dolgozik a Snapdragon 8cx Gen 4-en is. Utóbbi már egy 12 magos konfigurációval rendelkező lapkakészlet, amely a notebookokban lesz megtalálható. Valami hasonlót találhatunk majd ebben a játékkonzolban is. A készülékben rögtön Androidot futtatva. A San Diego-i cégről már korábban is pletykálták, hogy egy Nintendo Switch-szerű, levehető kontrollerekkel ellátott hordozható játékkonzolon dolgozik. Ám mint sejthető, az a termék sosem valósult meg. A legújabb pletyka szerint a Qualcomm hajlandó együttműködni. Amennyiben ez azt jelenti, hogy egy készüléket dobnak piacra.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu