Bocsánatot kért a Blaze Entertainment az MI-generálta Duke-kép miatt!

A Blaze Entertainment az első két, oldalnézetes, platformer Duke Nukem játék remasterelése kapcsán futott bele abba a bizonyos erdőbe tátott szájjal.

 

A kiadó bejelentett a saját retro handheldjére, az Evercade-re egy új Duke Nukem-kollekciót, ami a szőke macsó első két játékának felújítását tartalmazza. A bökkenő ott van, hogy a promóciós képet a mesterséges intelligencia segítséégvel hozta létre. Első blikkre ártatlannak tűnik, de a Kotaku kiemelte, hogy a lábak, de főleg a fegyver nincsenek megfelelő perspektívában, és a jobb kezén a ravaszhoz szánt ujja főleg feltűnő lehet egy laikus számára is.

A Blaze erre levette a képet, majd egy

írt Andrew Byatt, a cég vezérigazgatója: „A Blaze Entertainment által fejlesztett új Duke Nukem 1+2 Remastered játékhoz egy művész kapott megbízást, hogy készítsen egy „fő” képet. A közösségi médiában megjelent reakciókból egyértelműen kiderül, hogy a rajongók elvárásai és színvonala nem teljesült, mivel a művész a folyamat során mesterséges intelligenciát használt. Ahol csak lehetséges, azonnal eltávolítjuk a művet, és a megfelelő időben bejelentünk egy olyan helyettesítő megbízást, amely jobban megfelel az elvárt magas színvonalnak. Szeretnénk bocsánatot kérni tőletek, a rajongóktól, akik szenvedélyesen éreztek emiatt, és biztosak lehetünk benne, hogy dolgozunk a probléma orvoslásán. Szeretnénk továbbá köszönetet mondani mindenkinek, aki eddig a projekten dolgozott, a közreműködéséért.”

A Blaze eleinte megvédte Oskar Manuelt, aki egy „professzionális hybrid koncepciós művészként” nevezi magát, de miután a Twitteren sokan kiemeltek más példákat tőle, amik nyilvánvalóan a mesterséges intelligencia művei, a cég rögtön hangnemet váltott. Például a rohamosztagosok nem néznek ki mind ugyanúgy, egy másik, közel húsz éve művész felhasználó pedig további részleteket emelt ki máshonnan, és szerinte egy igazi művész minden egyes kis részletre oda kell, hogy figyeljen.

Viszont van, aki úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia is egy eszköz, és aki panaszkodik, szerinte azt várja el a művésztől, hogy vászonra fessen a Photoshop használata miatt…

Forrás: PCGamer

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu