Jelentős kódátírásra készül a Twitter: újabb lépéssel közelebb az X-hez?

Talán emiatt nem működött tegnap a tweetek lefordítása, mert azzal is bajok voltak.

 

A Twitter Daily News írt arról, hogy Elon Musk, a közösségi platform tulajdonosa továbbra is úgy véli, hogy a nulláról kezdve újra kell írniuk a Twitter kódbázisát, ám ez hatékonysági szempontból kedvező lehet, ugyanis az idővonal (timeline) mixer kódja 700 ezer sor kód helyett már csak kb. 70 ezerből áll, úgyhogy tizedannyira le tudták vágni. Ugyanez a fiók írt arról is, hogy egy új nevet is kaphat a platform, ugyanis Musk szerint a régi név nem a megfelelő branding. Ezért X néven futhat, hogy hosszabb szöveget, videókat, üzenetküldést és pénzügyi szolgáltatásokat tegyen rajta lehetővé. Musk erre csak annyit válaszolt. hogy „igaz”. Mivel a platform már egy nevadai cég, az X Holdings Corp. alá tartozik, van benne valami.

Április 28-án a Fidelity Blue Chip Growth Fund közzétette havi állományjelentését. Az X Holdings Corp.-ban a részesedését visszavágta 6,55 millió dollárra, és ezzel a Twitter értékét 15 milliárd dollárra becsüli. Musk 44-ért vette meg, és október óta ez már a negyedik ilyen lefokozásnak számít. Tavaly szeptemberhez és októberhez képest a top 10 hirdető februárban és márciusban 89%-kal kevesebbet hirdetett, állítja a Sensor Tower becslése, ezzel visszavágva a hirdetéseket 71 millió dollárról 7,6-ra. Április végén 640 ezer Twitter Blue-előfizető volt, de az első 150 ezerből csak 68157 tartotta meg, úgyhogy sokan csalódhattak a szolgáltatásban.

A Daily Wire nemi identitásról szóló filmje, a What is a Woman cenzúrázva lett. Nem lehet retweetelni, nem bukkan fel senkinek sem a feedjében, és gyűlöletbeszédként jelölték meg. A trendek listájában sem bukkan fel a 900 ezer megtekintés ellenére. Erre Musk válasza az volt, hogy a mai nap folyamán kijavítják. A szituáció során a Twitter bizalmi és biztonsági vezetője, Ella G. Irwin lemondott. Mások is távozhatnak az ügy miatt.

Szóval eléggé zajlik az élet a „madaras” mikrobloggolásra szánt platformon.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu