Rajongói kisfilm a Thiefből… és a játék egyik alkotója készítette!? [VIDEO]

Akkor lehet-e egyáltalán rajongói projektnek nevezni? Hmm… nevezzük inkább félhivatalosnak!

 

Az első Thief játék, a Thief: The Dark Project intrója remekül felvázolta a játék stílusát és hangulatát, ugyanis Garrett rablása és a természetfeletti vizualitás között váltakozott, miközben azt az érzést adta át, hogy őt mintha valaki megfigyelné. Egyfajta tutorialként is szolgál, mert megmutatja, hogy miképp NE játsszuk a játékot: Garrett végez egy őrrel, amire három másik felbukkan, neki pedig el kell iszkolnia, mielőtt őt is leütik.

A Thief – Cutscene Zero nevű kisfilmet Daniel Thron készítette. A Város új bemutatója mögött így az a személy áll, aki eredetileg a játék jeleneteinek rendezője volt! A művészeti és az animációs feladatok mellett még a dobozkép, a kézikönyv illusztrációi, a részecske effektek, Brother Renault, Ramirez, Cutty, ApeBeast, The Eye, illetve még néhány őr hangja is hozzá kötődött. Garrett itt is benézi, és Thron ezzel viccelődött a Twitteren, amikor azt írta, hogy „garantálom, hogy ezután betölti az utolsó elmentését”.

A fantasy-noir stílus szépen megvalósított, és a mit sem sejtő őr látja a tükröződést, ahogy kinéz az esőbe, és a narrációt ugyanaz a Terri Brosuis végezte el, aki anno Viktoria hangja volt a játékban. Ezen felül tervező, a jelenetek írója, továbbá a System Shockban Shodan hangja is volt. Egy harmadik személy is közreműködött a Looking Glassból, a játék fejlesztőcsapatából. A harmincadik másodpercnél látható festményt ugyanis Jennifer Hrabota-Lesser valósította meg, és ő művészként dolgozott a Thief: The Dark Projecten.

A Thief első részéből érdemes lenne egy remake-et csinálni. A játék kiadója az Eidos volt, ami a Square Enixbe olvadt 2009-ben, de mivel a 2014-es rebooton az Eidos Montréal volt, biztosak vagyunk abban, hogy amikor tavaly aprópénzért eladta a japán kiadó a Crystal Dynamicsot és az Eidos Montréalt azok IP-ivel az Embracer Groupnak, a Thief is a csomag része volt…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu