Daredevil jövője veszélyben foroghat (már megint)?!

MOZI HÍREK – Éppen amikor Daredevil új életet kezd, a Félelem Nélküli Ember ismét egy újabb rakásnyi tragédiára van ítélve.

 

 

Daredevil számtalan tragédián ment keresztül a Marvel Comics története során. Ez a hagyomány ismét felborítja a Félelem Nélküli Ember életét. Úgy tűnt, hogy Matt Murdock a Hell’s Kitchen védelmén túl egy nagyobb célt is talált magának. A Kéz elleni keresztes hadjárata olyan lefelé tartó spirálba sodorta, amely Elektra elfogásához, valamint Foggy Nelson és Stick halálához vezetett. Még a Bosszúállók is ellene fordultak. Most úgy tűnik, hogy egy még nagyobb probléma van a láthatáron, amely hamarosan hatással lesz a karakter státuszára a belátható jövőben.

A Marvel nemrég megjelent augusztusi beharangozói megerősítették, hogy Chip Zdarsky író és Marc Chechetto rajzoló a Daredevil #14-ében hatalmas veszteséget fog elszenvedni a hős.

Ez közvetlenül azelőtt történik, hogy a cím szeptemberben átkerülne az új kreatív csapathoz, Saladin Ahmedhez és Aaron Kuderhez. Íme a szinopszis:

„A VÉG. De minek? Egy életnek? Egy szerelemnek? Egy házasságnak? Matt Murdock Daredevilként töltött idejének? Vagy a Marvel egyik leghíresebb sagájának legújabb és legnagyszerűbb része? A fentiek mindegyike?”

Nyilvánvaló, hogy a Hell’s Kitchen ördöge életének egy jelentős részét készül elveszíteni az eddig elszenvedett súlyos veszteségeken felül. Legjobb barátja és egykori mentora meghalt. Fist szövetségesei pedig vagy ellene fordultak, vagy elfogytak. A szám összefoglalója arra utal, hogy Daredevilnek még sok vesztenivalója van. Köztük újdonsült felesége, Elektra, a szuperhősként eltöltött idő, vagy talán egy másik szereplő életét.

Tekintve, hogy a Fist két jelenlegi vezetője a prófécia szerint élet-halál harcot vív, a legnyilvánvalóbb veszteség, amit Daredevil elszenvedhet, Elektra halála lenne.

A következő számok további leírásai azonban arra utalnak, hogy Matt elveszíti a párbajt. Esetleg a pokolban találja magát. Bár a rajongók tudják, hogy a sorozat újraindulásáig túléli a megpróbáltatásokat és visszatér a Pokol Konyhájába. Ám a saga lezárása azzal végződhet, hogy Elektra ismét elhagyja őt. De ezek a leírások akár félrevezetések is lehetnek. A sorozat befejezése valami egészen máshoz vezethet.

Foggy Nelson halála és Daredevil szökevény státusza már most is hatalmas megrázkódtatás a karakter számára. Még akkor is, ha összehasonlítjuk a korábbi szériákkal, amelyekben börtönben maradt, és a világ előtt felfedték a személyazonosságát. Matt Murdock egy olyan szuperhős, akiről köztudott, hogy mindig talpra áll a nehézségek ellenére is. Olyasmiket élt túl, amiken még Pókember vagy Rozsomák is nehezen menne keresztül. Hogy Zdarksy és Chechetto mit tud esetleg felsorakoztatni, azt csak találgatni lehet. Ám jó eséllyel igazságot tesznek majd a Marvel hagyományának, hogy a karakter egy nehéz időszakba helyezik a jelenlegi fejezetének végén.

Forrás: League of Comic Geeks

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu