Vajon mi újat kínál majd a Star Wars Eclipse a korábbi játékokhoz képest?

A Star Wars Eclipse története a játékosok döntései alapján alakul, ami új utat nyit a franchise számára, de nehéz lesz összeegyeztetni a kánonnal.

 

 

Néhány játékos kissé aggódva fogadta, amikor a Quantic Dream, az elsősorban a narratívára összpontosító és mélyen filmszerű címekről ismert fejlesztő a 2021-es Game Awards-on bemutatta közelgő játékát, a Star Wars Eclipse-et. Egy olyan fejlesztővel az élen, mint a Quantic Dream, az Eclipse High Republic-korabeli története valószínűleg több drámai intrikával lesz tele, mint blaster-tűzzel.

Bár a Star Wars Eclipse valószínűleg nem az a fajta akciódús cím lesz, amiről a franchise ismert, az egyedi környezet biztosan sok rajongónak tetszeni fog.

A Star Wars Eclipse egyik legérdekesebb aspektusa, hogy több főszereplővel rendelkezik. Így a játékosok különböző nézőpontokból élhetik át a játék történetét. A pletykák szerint a történet a Zaraan nevű faj politikai intrikáira összpontosít. Ez egy új, a játékhoz létrehozott faj. A kibontakozó események több karakter szemszögéből való figyelése és befolyásolása az egyik legmegragadóbb Star Wars történetté teheti ezt a játékot.

Kétséges, hogy a Star Wars Eclipse olyan egyedien koncentrál majd az elágazó narratívára, mint a Quantic Dream számos korábbi játéka. Valószínűleg tartalmazni fog egy egészséges adag akciójelenetet is, ami az űropera helyszínéhez méltó. Ám a játékosok döntései biztosan nagy szerepet fognak játszani. David Cage, a stúdió alapítója és játékmester egy 2022-es interjúban kijelentette, hogy a Star Wars Eclipse megtartja a Quantic Dream korábbi játékainak „alapjait”. Ez arra utal, hogy a játékosok cselekedetei szinte biztosan szerepet játszanak majd a történet alakításában.

Miután évtizedeken át ugyanazok a karakterek, bolygók és családok játszották a központi szerepet a Star Wars-média nagy részében, sok játékos biztosan izgatottan várja, hogy egy Skywalkerektől, Soloktól és Palpatine-októl boldogan mentes játékot fedezzen fel.

A túlhasznált archetípusok elkerülése és a klasszikus Star Warsra való utalások minimalizálása segíthet. A játékosok által irányított történetnek könnyebb lesz kitűnni. Azonban megnehezítheti a játéknak a franchise átfogó idővonalába való bekapcsolását.

A High Republic korszaka egyre nagyobb hangsúlyt kap a következő TV- és filmes részekben. Még a Star Wars: Jedi Survivor történetében is megjelenik. Az Eclipse kellemetlen helyzetbe kerülhet. A Disney dönthet úgy, hogy csak egy bizonyos végkifejletet tesz kanonikussá. Mindezt annak érdekében, hogy a tágabb univerzumhoz kösse. Ez csökkentheti a szórakozást azon játékosok számára, akiknek a története másképp alakult. Másrészt, a játék végét nyitva is hagyhatják. Ez viszont megnehezítené, hogy a játékra való laza, alkalmi utalásoknál többet ne lehessen beépíteni más médiumokba.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu