Kik azok a Nihilek? Íme minden, amit a Star Wars High Republic-érájának gonosztevőiről tudni érdemes!

MOZI HÍREK – A Star Wars High Republic korszakában a rend és a béke ellenségei elég veszélyes erőt képviseltek (még a Jedik számára is).

 

 

A Nihilek a Star Wars folytonosságának legújabb gonosztevői közé tartoznak. Több száz évvel a Skywalker-saga eseményei előtt, a High Republic korszakában léteztek. Az egyedülálló erőforrásokkal és hatalommal rendelkező, gonosz martalócok csoportja, a Nihilek komoly erőnek számítottak. Még a Jedi Renddel szemben is, saját hatalmuk csúcsán. Mint ilyen, a Nihil egy baljós Star Wars-csoport, amelyről mindenképpen érdemes tudni. Íme minden, amit a Star Wars-galaxis Nihil martalócairól tudni kell.

A High Republic korszakában a Nihil egy nagy csoport martalóc, kalóz és anarchista volt, akik gyűlölték a Köztársaságot és a rendet, amit az megpróbált bevezetni a Külső Peremvidék területein, amelyeket éppen akkor kezdtek el gyarmatosítani.

A Nihilek székhelye az űr egy olyan régiójában volt, ahová csak a Nihilek maguk jutottak el. A lehető legtöbb területre és erőforrásra törekedtek, hogy ellenálljanak mind a Köztársaságnak, mind a Jedi Rendnek. A Nyitott Kéz Ösvénye néven ismert, sokkal régebbi, jedi-gyűlölő szektából származó Nihilek nem szerették a béke és az igazságosság Erővel bíró őrzőit. Bátran szálltak szembe velük nyílt harcban.

A rosszindulatú időjárási jelenségek ihlette hierarchiába szerveződve a Nihil eredetileg három csoportra oszlott, amelyeket Fergetegek néven ismertek. Minden egyes Fergetegnek voltak Viharai, Felhői, és végül Csapásai, mint a legénység. A Nagy Hipertér-katasztrófát azonban villámhárítóként használta fel a Nihil végső vezetője, aki a Viharokat egyetlen erővé egyesítette, amely az egész Külső Peremvidéken keresztül igyekezett felvenni a harcot a Köztársasággal.

 

Ki volt Marchion Ro, a Nihilek vezetője?

 

Ez a Nihil hagyományos káoszából merített unortodox rend a jelenlegi Szem műve volt – ő a Nihil központi alakja. Győzelemhez vezette őket, és segített nekik, hogy hihetetlenül megfoghatatlanok legyenek a Köztársaság minden erőfeszítése ellenére. A High Republic első kiadási szakaszában a Szem címét Marchion Ro viselte, aki apjától, Asgartól örökölte azt.

Hasonlóképpen természetesen mindketten a Ro családból származtak, akik a Nihilt a Nyitott Kéz Ösvényéből hozták létre.

Miután olyan szinten egyesítette a Nihilt, mint még soha, Marchion hihetetlenül ambiciózus lett. Ő szervezte meg mind a Nagy Hipertér Katasztrófát, mind a Starlight Beacon bukását. Mindkettő komoly csapás volt a Köztársaságra és a Jedi Rendre. Emellett a családja évek óta birtokában lévő Évszakok Rúdja néven ismert eszközzel is bírt. Egy ősi Erő-ereklyével, amely képes volt irányítani a Nihilek rendelkezésére álló két fő fegyver egyikét, bár mindkettőt maga a Szem tartotta kézben.

 

Hogyan használják a Nihilek a hiperteret (és hogyan jutottak el Tanalorra)

 

A Nihilek egyik legnagyobb előnye az volt, hogy egyedülálló módon képesek úgy átkelni a hipertéren, mint senki más. Az „Ösvényhajtóművek” (Path Engines) néven ismert ritka eszközök segítségével a Nihilek hihetetlenül gyorsan tudtak be- és kiugrani a hipertérből. A semmiből felbukkanva hajtanak végre rajtaütéseket az elhaladó hajókon, majd ugyanolyan gyorsan eltűnjenek. Az eredeti Szem Asgar Ro és fia, Marchion, aki a helyére lépett, az Ösvényhajtóműveket a normál hiperhajtóművekhez csatlakoztatták.

Az „Ösvények” néven ismert ritka hipertér-útvonalakhoz való hozzáférést valójában az Erő-érzékeny Mari San Tekka számította ki, akit a Ro család évekig fogva tartott.

Egy ösvényt használva egy Nihil hajó, amely összeütközött egy elhaladó cirkálóval, okozta a Nagy Katasztrófát és az azt követő Emergenciákat (a hipertérből véletlenszerűen kilőtt pusztító törmelékek). Mindez azonban Marchion tervének része volt, hogy egyesítse a Nihileket. Maga akarta átvenni az irányítást a Viharfutók felett, mint valódi vezető. Ezzel felülmúlva apja előző Szemként gyakorolt hatalmát. Bár San Tekka halála miatt az Ösvénymotorok kevésbé megbízhatóvá váltak, a Nihil még mindig hihetetlenül halálos és kiszámíthatatlan martalóc erővé tette őket. Az Ösvénymotorok azt is megmagyarázzák, hogy a Nihil miért tudott Dagan Gera iránytűi nélkül is eljutni a Tanalorra, hogy navigáljon a mélységben (ahogyan azt a Jedi: Survivor játékban láthattuk).

 

A Levelerek, a Nihilek legnagyobb fegyvere

 

A második fegyver, ami a Nihileket olyan veszélyessé tette, az élő „Erő-szörnyek”, az úgynevezett Levelerek (más néven a Névtelenek) voltak. Ők olyan lények, akik az Erő-érzékenyekre vadásznak. Ha egy Jedi elég közel került egy ilyen lényhez, hamarosan hallucinációkat tapasztalt, és elvesztette a kapcsolatát magával az Erővel. Bizonyos esetekben a Névtelenek a jedik halálát is okozhatták az erejük miatt. Eredetileg a Nyitott Kéz Ösvénye néven ismert Erő-ellenes szekta irányította őket az Évszakok Rúdja segítségével. Marchion a Jedi Rend terrorizálására használta ezeket a lényeket. Az egyik legsötétebb példa arra, hogy a Nihil a Névteleneket használta, a Starlight Beacon bukása volt.

Több csatát és Ro kísérleteit követően, amikor a Levellereket használta a Jedik ellen, a Szem több martalócot és egy csapat Névtelent küldött, hogy megtámadják Starlight Beacon-t, a fény és a remény legnagyobb szimbólumát a Külső Peremvidéken.

Hála annak, hogy a Névtelenek tömegesen zavarták meg a Jediket, a Nihil ügynököknek sikerült beszivárogniuk és belülről felrobbantaniuk az űrállomást, kettéhasítva azt, mielőtt kiesett volna a pályáról.

Az esemény utóhatásai számos Jedi lovag és padawan halálát eredményezték. Marchion Ro nyilvánosan vállalta a felelősséget a brutális támadásokért, mint a Nihil Szeme a High Republic korszakának első szakaszában. Jelenleg nem tudni, hogy mi következik a Nihil számára, mivel a második szakasz távolabbra ment vissza az időben. Mindenesetre egyértelműen elég veszélyes és sötét gonosztevő csoportot alkotnak a Star Wars-galaxis e korai időszakában.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu