A The Witcher 3. évada próbára teszi Geraltot – kiderült, mire számíthatunk!

MOZI HÍREK – A The Witcher 3. évada azt ígéri, hogy Henry Cavill által alakított riviai Geralt semleges álláspontját próbára teszi, de mit jelent ez a Netflix sorozatának?

 

 

A The Witcher első két évadának izgalmas narratívája során egy dolog állandó maradt: Geralt örökös semlegessége a háborúkkal és a politikai konfliktusokkal szemben. Szándékosan elhatárolódott azok befolyásától. A főszereplő Henry Cavill azonban rávilágított néhány olyan változásra, amelyen karaktere átesik a 3. évadban.

A The Witcher sztárja, Cavill elismeri, hogy Geralt eddig jellemzően „nagyon közömbös volt ezekkel a háborúval, éhínséggel és a végidőkkel kapcsolatos fenyegetésekkel szemben”.

A 3. évadban a tündék között epikus felszabadító harc veszi kezdetét. Eközben a hatalmas mágusok közötti konfliktusok veszélyes szintre eszkalálódnak. Ennek ellenére Cavill úgy véli, hogy Geralt már sokkal rosszabbal is szembesült korábban. Így azt mondja: „Nézd. Én már voltam ott, csináltam ezt. Ezek nem a Végidők. Ez csak egy újabb harc lesz.”

A The Witcher 3. évada azonban az eddigi legnagyobb próbatétel elé állítja rendíthetetlen semlegességét. Hiszen Geralt azért küzd, hogy Ciri, a meglepetés gyermeke biztonságban legyen. „Most valódi fenyegetés van” – mondta Cavill a Netflix Tudumnak a Cirit (Freya Allan) fenyegető közvetlen veszélyről. A 2. évad lebilincselő fináléjában kiderült, hogy Ciri valódi apja a Fehér Láng, és az egész kontinens pokolian elszántan keresi őt, hogy irányíthassa hatalmas erejét, vagy megakadályozhassa, hogy ellenségeik megszerezzék azt. „Ez valódi; ez már nem elméleti – ez gyakorlatias. És nagyon, nagyon veszélyes. Mindenhol az oroszlán barlangjába sétálnak be”.

Bár eddig többnyire magányos farkas volt, Cavill úgy érzi, hogy Geralt úgy fogadta az apaságot, „mint hal a vizet”. Így az, hogy Ciri célpontja lett, megváltoztatta a dolgok szemléletét. Mindenki azt várja tőle, hogy feladja semlegességét a háborúval és a politikai ügyekkel kapcsolatban. A sorozat során a rajongók tanúi voltak annak, hogy Geralt és Ciri kiálltak egymásért, egymás mellett harcoltak, és rendíthetetlenül összetartottak.

„Egészen kedves látni, hogy ez alatt a cinikus, fanyar, falakat emelő természet alatt valójában egy nagyon szeretetteljes mag van” – hangsúlyozza Cavill.

Annak ellenére, hogy mindenki elvárásokat támaszt Cirivel szemben, és a fenyegető veszély megváltoztatja Geralt teljes perspektíváját, Cavill fenntartja, hogy a Fehér Farkas rendületlenül fenntartja semleges erkölcsi álláspontját. „Ez még mindig nagyon is érintetlen” – mondta Cavill. „Geralt látta, hogyan működik a politika. Sok minden hihetetlenül önző. Nem számít, hogy ki melyik oldalon áll, mindenki a saját érdekében teszi a dolgát. Úgy gondolkodik, hogy >>Miért választanék oldalt, amikor ugyanaz fog történni?<<„.

A The Witcher 3. évada kétségtelenül vegyes érzelmeket kavar. Cavill figyelemre méltó alakítása a címadó szörnyvadász szerepében véget ér. Liam Hemsworth veszi át a szerepet a 4. évadtól.

Forrás: Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu