Zelda: Tears of the Kingdom: igazi fricska a Nintendónak, hogy ezen az eszközön is fut a játék! [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy lelkes Zelda-rajongónak hasznos szoftver segítségével sikerül futtatnia és játszania a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-ot, méghozzá egy PlayStation Vitán!

 

 

A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom rajongójának egy nyílt forráskódú játékstreaming szolgáltatás segítségével sikerült futtatnia a játékot PS Vitán. A játékos úgy demonstrálja, hogy a játék PS Vitán is játszható, hogy ellátogat New Serenne Stable-be. Ez az egyik első helyszínre, ahová Link Hyrule-ba ereszkedve elindulhat.

A Zelda: Tears of the Kingdom játékosának, Oriori-nak a Moonlight streaming szolgáltatás segítségével sikerült a játékot PS Vita kézikonzolján lejátszania.

Oriori a Yuzu Nintendo Switch emulátorral emulálta a játékot. Ezután a Moonlight homebrew szoftver segítségével folytatta a játékot a PS Vitán. A felhasználó a Zelda: Tears of the Kingdom teljesítményét PS Vitán úgy demonstrálja, hogy a New Serenne Stable felé veszi az irányt, beszélget az NPC-kkel, és felfedezi az Impa questline első geoglifája melletti mezőt.

A programot egy csúcskategóriás játék-PC-ről streamelik gigabites Wi-Fi-n keresztül. Ez Oriori szerint lehetővé teszi, hogy a játék a natív felbontás kétszeresével streameljen. Konkrétan Oriori PC-je RTX 3090 Ti grafikus kártyával és Intel 10900K processzorral fut. A játék grafikai problémák nélkül játszhatónak tűnik. Azonban néhány felhasználó megkérdőjelezi a streaming szolgáltatás bemeneti késleltetését PS Vitán való játék közben.

A legújabb Zelda-cím a Moonlight segítségével tiszta felbontással játszható PS Vitán. Ám egyes rajongók szerint a bemeneti lag ronthatja az élményt, ha összehasonlítjuk a játék Nintendo Switch-en történő natív futtatásával. A játék másik eszközre történő streameléséhez szükséges PC-s hardver egyesek számára túl költséges lehet.

Emellett az emulátor kompatibilitása a potenciális Zelda: Tears of the Kingdom DLC-vel még nem tisztázott.

További fejlesztésekre lehet szükség a felhőstreaming-technológiában és -szolgáltatásokban, mielőtt a cím nagyon alacsony input laggal streamelhetővé válik. Lehet, hogy a Nintendo Switch-nek hiányzik a feldolgozási és grafikai teljesítménye a különböző címekhez. Ám a TotK az egyik legoptimalizáltabb játéknak tűnik a platformon eddig. A felhőstreaming Nintendo Switch-en továbbra is lehetőség marad az igényesebb címek esetében is.

Forrás: Reddit

Managed to get TOTK working on the PSVITA through Moonlight with relatively low input lag!
by u/oriorioriorioriori in NewYuzuPiracy

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu