Star Trek: Különös új világok: Kiderült, honnan ered Kirk és Spock mély barátsága!

MOZI HÍREK – A Star Trek: Különös új világok sorozatban több utalást találunk arra, hogy miért válik Spock legjobb barátjává.

 

A közös érdeklődési körök – mint például a háromdimenziós sakk – hozzák létre Kirk kapitány és Spock parancsnok barátságát. Kirk és testvére, Sam kapcsolatát az apjuk iránti közös ellenérzés és egymás sikere iránti öröm határozza meg. A Sammel szembeni közös frusztráció köti össze Spockot és Kirket, ami kiemeli közös élményeiket és megalapozza barátságukat.

A Star Trek: Különös új világok már korábban utalt arra, hogy James T. Kirk kapitány (William Shatner) és Spock parancsnok (Leonard Nimoy) két közös érdeklődési területnek köszönhetően válnak a legjobb barátokká. A Különös új világok második évadának hatodik részének végén James T. Kirk hadnagy (Paul Wesley) és Spock hadnagy (Ethan Peck) először jelenik meg a Star Trek kánonjában, Nyota Uhura zászlós (Celia Rose Gooding) segítségével. Kirk már korábban is érdeklődést mutatott Uhura „vulkáni barátnője” iránt, amikor megfigyelte, ahogy Spock háromdimenziós sakkot játszik új barátnőjével, Christine Chapel nővérrel (Jess Bush).

A Star Trek: Különös új világok második évadának hatodik részében nem csak Kirk ismerkedik meg Uhurával és Spockkal, és magával az USS Enterprise-szal, de feltárul Jim és testvére, Sam Kirk (Dan Jeannotte) kapcsolata is. A Kirk testvérek közötti rivalizálás lenyűgöző, mely az apjukkal, George Kirkkel való kapcsolatukban gyökerezik. Jim bátyja aggódik amiatt, hogy George Samuel Kirk névnek kell megfelelnie, és neheztel a Csillagflotta ranglétráján való felemelkedése miatt. A két testvér újabb vitát folytat a Kirk és Spock első találkozása előtti pillanatokban, ami egy másik dologra utal, ami a két Star Trek-legenda közös vonása.

Mielőtt a két férfi valaha is sakkozna, Spock máris talál valami közöset Jimmel – a Kirk testvérével, Sam Kirkkel kapcsolatos közös frusztrációt. A Star Trek: Különös új világok előző részében, a „Charades” címűben Spock ideiglenes embersége lehetővé tette, hogy Samre rátelepedjen a rendetlenségéért az osztálymegbeszéléseken. Spock frusztrációja olyan heves volt, hogy két tiszt-társának kellett visszafognia, így egyetértése Jim értékelésével, miszerint Sam „frusztráló”, jól helytálló.

Kirk egyértelműen frusztrálónak találja a bátyját, mert Sam neheztel a sikerei miatt. Bizonyára igaz, hogy Kirk nem tesz magának szívességet azzal, hogy nem hajlandó gratulálni Samnek a Bannon-ködönkívüliekről szóló közelgő dolgozatához, és úgy tűnik, unatkozik a bátyja pályaválasztása miatt. Mégis, Sam állandó aggodalma, hogy apja örökségének megfeleljék, és hogy bátyja, Jim árnyékába kerüljön, bizonyára kimerítő lehet Kirk számára. Bár Spock sosem osztja meg ezt az információt Kirkkel, a Star Trek: Különös új világok című film emlékeztette a nézőket Spock saját bonyolult kapcsolatára mind a bátyjával, mind az apjával, megmutatva, hogy sok közös vonása van leendő legjobb barátjával.

A Star Trek: Különös új világok csütörtökönként látható a Skyshowtime-on.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu