Patrick Horvath véres és groteszk Animal Crossing/Dexter hibrid Beneath the Trees Where Nobody Sees képregényét egy valódi gyilkosság ihlette

MOZI HÍREK – A hamarosan megjelenő ‘Beneath the Trees Where Nobody Sees’ című képregény, amelynek alkotója a magyar származású Patrick Horvath, egy izgalmasan furcsa hibridnek tűnik, amely az Animal Crossing és a Dexter univerzumait ötvözi. Még ennél is meglepőbb, hogy a történet inspirációját egy valós gyilkosság szolgáltatta.

A Patrick Horvath rendező által teremtett friss horrorisztikus epika Woodbrook Town csendes közösségében játszódik, ahol egy Samantha nevezetű medve figyelemre méltó módon kettős életet él, igazi Dexter-stílusban, mint sorozatgyilkos. Horvath egy interjúban a Comic Book Resourcesnak részletezte, hogy mi indította el a történet megírását. Említette, hogy egy igaz történet inspirálta, amely ‘megragadta az alkotót’, mely 2007 körül történt egy belga kisvárosban, miközben az állítólag békés Woodbrook Town karaktereinek sötét titkait boncolgatta.

A ‘Beneath the Trees Where Nobody Sees’ felszíni elemzése során könnyen megállapítható a párhuzam a Dexter sorozattal, amely a Showtime műsorán futott 2006 és 2013 között, és egy vérszomjas gyilkost helyezett a középpontba. Azonban Horvath kijelentette, hogy a képregény még inkább a való élet eseményeit használja ki, és egy olyan borzongató igaz történetet mesél el, amelyben egy ember egy barátja házába látogatott, miközben a barát családja állítólag nem volt otthon. A vendég egy fagyasztóban rábukkant a feleség megfagyott holttestére, amikor a házigazdával lement, hogy segítsen neki valamit takarítani.

Woodbrook Town az Animal Crossing játékban látottakhoz hasonlóan csendes és békés kisvárosnak látszik. Az állatkarakterek imádnivalók és egy hamis biztonságérzetet teremtenek. Ám amikor egy sokkoló gyilkosság történik, az alaposan felkavarja az olvasókat. Ebben az esetben az olvasó szembesül azzal a rémisztő igazsággal, amely a valós esetben is felszínre került: az a borzongató élmény, amikor felfedezik a barátja feleségének holttestét.

Samanthának, mint kiderül, Dexter Morganhoz hasonló etikai kódexe van, és szigorúan csak a városon kívül élőket öli meg, így elkerülve a városi pletykák kialakulását. De ez a rendszer ‘összeomlik’, amikor megszegni kényszerül ezeket a szabályokat, ami ‘erőszakhoz és paranoiához’ vezet.

A ‘Beneath the Trees Where Nobody Sees’ képregény október 18-án, pont időben Halloween előtt fog megjelenni. A sorozatgyilkosok mindig is ijesztő téma voltak, de Horvath új műve az Animal Crossing és a Dexter elemeinek ötvözésével egy egészen új szintre emeli a rémisztő valóságot: a legfélelmetesebb gyilkosok azok, akikre senki sem számít.

Forrás: Comic Book Resources

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.