Egészen jó tempóban halad a Dragon Quest III in HD-2D fejlesztése

Ugyanezt már nem lehet a franchise legújabb fő epizódjáról, a Dragon Quest XII: The Flames of Fate-ről elmondani.

 

Lassan két és fél éve, 2021 májusában jelentette be a Square Enix, hogy a Dragon Quest III-ból is készül 2D-s, HD verzió (kicsivel komolyabb elképzelésre kell gondolni, mint amit a Final Fantasy I-VI Pixel Remaster sorozat képvisel), de még mindig nem jelent meg a játék. De talán sokat nem kell várni rá, ugyanis Horii Yuji, a Dragon Quest alkotója a World Cosplay Summit 2023-on (ezt Nagoyában, Japánban rendezték meg augusztus elején) a Famitsunak elárulta, hogy a játéktesztelésben, ellenőrzésben is részt vesz, és a fejlesztés elején alaposan felügyelt és módosított pár dolgot, ugyanis szerinte a fejlesztés kezdete kifejezetten fontos.

Horii azonos mértékben van jelen a Dragon Quest Monsters: The Dark Prince fejlesztésében mint a Dragon Quest III in HD-2D és a Dragon Quest XII: The Flames of Fate munkájában. A DQ3 esetében alkotóként sokat tud róla, így ott tanácsot ad, hogy ha valamilyen változtatás lenne, akkor miképp történjen annak kivitelezése. A Dragon Quest XII: The Flames of Fate (amit szintén 2021 májusában jelentettek be) kapcsán Horii nem sokat tud mondani, de a Dragon Quest III in HD-2D fejlesztése szerinte egész jól halad.

A franchise rajongói mindhárom játékot várják (igaz, a Monsters ezek közül értelemszerűen egy spin-off, így nem egy remake vagy egy új epizód), de Horii hozzátette, hogy sok más dolgon is dolgoznak, és reméli, hogy a közönség ezeket is ugyanolyan elánnal fogja majd várni. Erről vakon értelemszerűen nem tudunk mit mondani, hiszen ki tudja, hogy mi készül még.

A Square és az Enix jó két évtizede megtörtént fúziójakor a Final Fantasy mellett a Dragon Quest is egy háztető alá költözött (a DQ ugyanis az Enix IP-je volt!), szóval a japán cégnek a JRPG-k terén egyáltalán nincs miért szégyenkeznie.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu