Final Fantasy VII Rebirth: több nehézségi szint is lesz [VIDEO]

Rengeteg új részletet közölt a Square Enix a Final Fantasy VII remake második részletéből.

 

A világ több régióból áll, amelyek mindegyike egyedi környezetet kínál számunkra, hogy felfedezzük és megtapasztaljuk a kalandokat. Kalm egy félhomályos falu, amelyet egy erős kőfal véd a külvilágtól. Bár nincs saját reaktora, a város a Midgarból érkező folyamatos makóellátásnak köszönhetően virágzik, amely a város híres óratornyának tetejéről látható. A Mythril-bánya egykor virágzott. Összeköti a füves területeket Junonnal. Bár egykor a gazdag mythril-lelőhelyei miatt volt értékes, a bánya ma már inaktív, miután a Shinra kifejlesztett egy jobb ásványt, és a bányászokat, akik egykor az alagutakat dolgoztatták, szörnyek váltották fel.

Broden (angolul Mick Lauer, japánul Shinshu Fuji szólaltatja meg) a Kalm Inn tulajdonosa és üzemeltetője. Haragszik a Shinrára, és felajánlja, hogy segít Cloudnak és barátainak elmenekülni leendő vállalati fogvatartóik elől. Sovány külseje talán egy ismeretlen betegséggel való nemrégiben történt megbetegedésének tudható be. Rhonda (G.K. Bowes/Igarashi Rei) Under Junon polgármestere és seriffje. Az egykor virágzó halászfalu otthona hanyatlásnak indult, miután a Shinra egy katonai erődöt épített a fejük fölé (és egy mélytengeri makóreaktort is felhúztak a tengerparton). Annak ellenére, hogy Cloud és barátai állítólagos terroristák, Rhonda mégis átengedi őket a városán. Priscilla (Reese Warren/Oota Rikako) egy vidám fiatal lány, aki Under Junonban él, és gyakran látják úszni az általa edzett delfinnel. A tengeri makóreaktor megfertőzte a környező vizeket, és Priscilla félti delfin barátja és más vízi lények biztonságát. Billy (Paul Castro Jr./Shirai Yuusuke) Bill unokája, aki egy csokobó farm tulajdonosa a füves vidéken. Mivel szüleit fiatalon elvesztette, őt és nővérét a nagyapjuk nevelte fel. Ez a fiatal tanyasi munkás kedvesen felajánlja, hogy megtanítja Cloudot és társaságát a csokobó-vadászat fortélyaira – azzal a feltétellel, hogy a húga boltját látogatják meg. Chloe (Trinity Bliss/Kimura Hisui) Billy húga, aki egy boltot vezet a farmon, ahol kraftoláshoz szánt anyagokat és egyéb érdekességeket árul. Melegszívű és jószívű, udvariasan elegyedik szóba Clouddal és társaságával, és hálás a pártfogásukért, ugyanakkor aggódik bátyja pénzkeresési mániája miatt.

A harcban is említettek pár új dolgot. Red XIII éles karmaival csapkodja az ellenséget. Tartsuk lenyomva a gombot egy nagy hatótávolságú támadáshoz, amely segít gyorsan felépíteni az ATB-t. Red XIII a képességek széles skálájával büszkélkedhet a villámgyors fizikai csapásoktól a távolsági mágikus támadásokig. A Stardust Ray egy robbanó fénygömböt varázsol, amely felperzsel minden ellenfelet, akit a robbanás elkap. Blokkoljuk a bejövő támadásokat, hogy a bosszúálló csíkot feltöltsük, és szabadítsuk fel ezt az energiát, hogy Vengeance módra váltsunk. Ez felerősíti Red XIII fizikai támadásait és a kitérési képességeit. A Siphon Fang erőteljes csapást mér, miközben elnyeli az ellenség HP-jának egy részét, mindezt ATB-használat nélkül. Aerith egyedülálló képessége a Ward Shift. Aerith képes azonnal átváltozni bármelyik általa létrehozott szigillára, így könnyedén mozoghat a pályán, és maximalizálhatja mágiája hatását.

Új rendszer a szinergiaképesség (synergy ability). Ez egy erőteljes támadás, amelyben két karakter összefog, hogy megfordítsák a csata menetét. További képességek szabadulnak fel, ahogy növeljük a csapat szintjét, így számszerűen fejezi ki, hogy mennyire összetartó a csapatunk, és elmélyítjük a csapattagok közötti affinitást. A csíkot a képességek használatával lehet feltölteni. Cloud és Tifa a Relentless Rush-t használja (Cloud elindítja Tifát az ellenség felé, hogy együtt támadjanak), míg Barret és Red XIII az Overfangot (Barret nagy sebességgel küldi Red XIII-at egy ellenség felé).

A másik új rendszer a szinergiakészség (synergy skill), amikor két csapattag összefog, hogy hasznos képességeket aktiváljon anélkül, hogy ATB-t használna. Ezek a parancsok blokkolás közben is végrehajthatók, és számos előnyös hatást biztosítanak. Minden párosnak saját, egyedi képességei vannak; egyesek sebzést okoznak, míg mások támogatást nyújtanak. Cloud és Aerith számára ott a Spell Blade, ahol egy mágikus támadást hajt végre a páros, Barret és Cloud esetében pedig a Mad Dash, amikor előrerohannak, védekezve a bejövő támadásoktól, és a megfelelő aktiválás egy három találatos kombót eredményez.

A summonokról sem feledkezett meg a Square Enix. A summoning materia használata hozzáférést biztosít az istenek erejéhez. A megidézett istenség követi a játékos vezetését, és automatikusan harcol az ellenséggel, de utasíthatjuk őket különleges képességek használatára is. Mielőtt elhagyják a csatateret, az idézők egy utolsó támadást szabadítanak el, amely hatalmas pusztítást végez. Ilyen Kujata is, egy szarvasmarha-féle istenség, aki a tűz, a jég és a villám erejét használva rohamozik a csatatéren. Hatalmas szarvával dobálja az ellenséget, és olyan mágikus támadásokat szabadít el, amelyek még a távoli ellenség gyenge pontjaira is lecsapnak. Kujata vakmerő odaadással ugrik az ellenség felé, és manipulálja elemi affinitását, hogy mágikus támadásokat hajtson végre. A Blazing Horn egy koncentrált tüzes energiakitörést lő ki az ellenségre, visszalökve őket. Kujata Tri-Disaster-t szabadít el, mielőtt elhagyná a csatamezőt, egy erős, nagy hatótávolságú támadást, amelyet a tűz, a jég és a villám ereje hat át; ez biztos, hogy sok ellenséget pontosan ott talál el, ahol fáj, és potenciálisan kiirtja őket.

Chadley a segítségünket kéri a világ megértésének elmélyítésében. A különböző régiók felfedezése során új, kincsekben és természeti csodákban gazdag területeket fedezünk fel. Az utazásaink során összegyűjtött adatpontokat aztán hasznos új materia kifejlesztésére költhetjük. A Protorelicek ismeretlen eredetű ereklyék, amelyek egyedi energiajelet bocsátanak ki. Ezek a megfoghatatlan régiségek szerte a világon el vannak rejtve, de az aktivált remnawave-tornyok segítségével Chadley képes lesz irányt mutatni. Ám ezek megváltoztatják a téridőt, és közismerten furcsa jelenségeket okoznak. A materiák közül néhány többféle affinitású varázslatokhoz biztosítanak hozzáférést, míg mások egyedi képességek használatát teszik lehetővé. Mindezek biztosan hasznosnak bizonyulnak még a legfélelmetesebb ellenfelek ellen is.

A chocobófarmokon butikok is találhatóak. Ezek olyan bódék, ahol szabadon testre szabhatjuk és átszínezhetjünk „járművünk” felszerelését a fejétől a karomig. Ez befolyásolja a teljesítményét a csokobóversenyeken, ezért találjuk meg a stílusodhoz illő öltözéket, hogy aranyérmet is nyerhessünk. A Final Fantasy VII Rebirth többféle harci stílust és nehézségi szintet kínál mindenféle meggyőződésű játékosnak. A harci stílusok közül az Active-ban teljes kontrollt kapunk karakterünk minden mozdulata felett, így erősebb stratégiákat hajthatunk végre. A Classic mód automatizálja a karakterek alapvető akcióit, így időt kapunk arra, hogy a konkrét parancsválasztásra koncentráljunk. Az Easy nehézségi szinten inkább a történetre koncentrálhatunk mint a csatákra. A Normal a legtöbb játékos számára elfogadható kihívást jelent. Az újonnan hozzáadott Dynamic nehézségi fokozatban az ellenségek a karakterekkel együtt erősödnek, ami tökéletes az állandó kihívásra vágyó játékosok számára.

A Final Fantasy VII Rebirth február 29-én érkezik PlayStation 5-re. A videó a Final Fantasy VII Remake eseményeit foglalja össze.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)