2,15 billió forint értekben perlik a Sony-t a PlayStation Store árai miatt!

Az Egyesült Királyság versenybírósága zöld utat adott egy csoportos pernek, amelyben a Sony-t a PlayStation Store ügyfelei 5 milliárd font (kb. 2,15 billió forint) értékben vádolják túlszámlázással.

 

A pert 2022 augusztusában nyújtotta be Alex Neill fogyasztóvédelmi aktivista 8,9 millió PlayStation felhasználó nevében. A vád szerint a Sony visszaélt piaci domináns helyzetével a PlayStation Store árainak túlzott felszámolásával.

A japán cég a digitális játékok és kiegészítők értékesítésében elért majdnem monopóliumát használja fel a játékfejlesztők és kiadók szoros feltételekkel való kötésére. Az állítások szerint ezek a feltételek lehetővé teszik a cég számára, hogy meghatározza a digitális tartalmak árait és minden vásárlás után 30%-os jutalékot számítson fel, ami

„túlzott és tisztességtelen árakhoz vezet a fogyasztók számára, amelyek aránytalanok a Sony által nyújtott szolgáltatások költségeihez képest”.

A Sony megpróbálta megszüntetni a pert, azt állítva, hogy az „elejétől a végéig hibás”, de kedden az Egyesült Királyság Versenyfellebbezési Bírósága engedélyezte Neillnek, mint osztály képviselőjének, hogy bírósági eljárást kezdjen a japán cég ellen.

Neill szerint ez

„az első lépés annak biztosítására, hogy a fogyasztók visszakapják azt, amit Sony jogellenes magatartása miatt megilleti őket.”

Hozzátette, „jelentős, hogy a versenybíróság elismerte, hogy a Sony-nak meg kell magyaráznia cselekedeteit a tárgyalás során. Ezzel a lépéssel meg akarjuk állítani ezt a törvénytelen magatartást és gondoskodni akarunk az ügyfelek kártérítéséről.

Forrás: VideoGameChronicles

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.