Az Apple Vision Pro-val közösen is használható lesz az iPhone 17 Pro Max?

TECH HÍREK – A 2025-ös csúcsmobil esetében több komoly újítás is érkezhet a pletykák alapján.

 

Egy elemző szerint az iPhone 17-es csúcsmodelljében egy 48 megapixeles telefotós kameraszenzor lehet. Összehasonlításképp: jelenleg az iPhone 15 Pro Maxban egy 12 megapixeles tetraprizmás megoldást találhatunk. A jobb szenzor nem csak bezoomolt képeket lesz képes rögzíteni nagyobb felbontáson, hanem a 2024 elején érkező (és 3500 dolláros ára miatt nem éppen a mainstreamnek szánt) Apple Vision Pro-val is képes lesz interakcióba lépni.

A MacRumors fedezte fel, amit Jeff Pu, egy Hong Kongban található befektető cég, a Haitong International Securities elemzője írt egy kutatási dokumentumban. A Largan Precisionre, az Apple beszállítójára hivatkozva állítja, hogy az iPhone csúcsmodlejje 2025 végén (ősszel?) fog megjelenni, és az Apple Vision Pro-ra optimalizálva készítik a kameraszenzort, ám nem tudjuk, hogy miképp fog mindez történni. A nagyobb megapixel miatt a kevert valóságú (mixed reality = MR) headset viselése közben nézhetünk részletesebb tartalmakat a szenzor segítségével, de mivel ez csak találgatás, ki tudja, mi lesz a megoldás végül.

Egy másik pletyka szerint az Apple csökkenteni szeretné, hogy mennyire támaszkodjon a Broadcomra, és ezt úgy akarja megvalósítani a cupertinói techóriás, hogy egyedi Wi-Fi 7-es chipeket tervez az iPhone 17 Pro/Pro Max párosnak. A Wi-Fi 6-hoz és 6E-hez képest jelentősen gyorsabb technológia mellé kevesebb lag párosul, így az Apple Vision Pro-val könnyedén össze lehet társítani a mobilt (például médiafiogyasztás céljából). Egy másik elemző, Ming-Chi Kuo azt állítja, hogy a 2024-es csúcsmodellek, az iPhone 16 Pro/Pro Max fejlettebb tetraprizmás kamerákkal jön, de nem írt konkrétumokat, szóval ez még nem valószínűleg nem 48 megapixeles szenzor lesz.

Állítólag egy 10x-es tetraprizmás lencsét is tervez alkalmazni egy iPhone-ban az Apple, de az nem biztos, hogy ez végül az iPhone 17 Pro Maxban lesz-e. A cég tervezi, hogy ejti az LG Innoteket a beszállító láncból, hogy a Luxshare Precisionhöz tartozó ICT vegye át a helyét. Mindezek arra utalnak, hogy a minőségveszteség nélküli zoomolás fontos lesz az erősebb iPhone-okban…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)