Csak baki volt eredetileg a Fallout pacifista végigjátszhatósága! [VIDEO]

Ám a tervezőknek annyira megtetszett az ötlet, hogy végül ott maradt a játékban (ami aztán kiváló plusznak bizonyult).

 

Tim Cain (Fallout, The Outer World, Troika Games) újabb érdekességet osztott meg a YouTube csatornáján. A játékai általában nyitott megközelítésű RPG-k, így a játékosok hatalmas szabadságot kapnak. Cain szerint a pacifista, békés végigjátszás, ahol közvetlenül egyetlen ellenfelet sem ölünk meg, viszont nem volt eredetileg a Fallout tervei között, hanem mindössze egy baki volt, ám a csapat rákapott az ötletre, így végül hivatalosan is eljutott az egyik legjobb CRPG-be.

„A Falloutban ez véletlenül történt. Megterveztük a játékot, megcsináltuk a fő küldetést, meg minden… és egy ponton, azt hiszem, valaki a minőségelenőrzési osztályról azt mondta, hogy játszhatsz anélkül is, hogy bárkit megölnél. Kiderült, hogy ez egy mellékhatása volt annak, hogy a legtöbb párbeszédes végigjátszás során senki sem halt meg,” mondta a lent beágyazott videóban Cain.

Ekkor a fejlesztők megvizsgálták ennek a lehetőségét, és végül támogatták a békés megközelítést, és Cain a későbbi játékaiban prioritásként kezelte a pacifizmust, és kifejezte, hogy nagyra értékeli a békés végigjátszások mögött rejlő kihívásokat, mert ez is egyfajta szerepjáték, amelyben a játékos egy mélyebb szinten lép interakcióba a játékkal, és kreaitivitást igényel a játékostól, hogy ki tudja vitelezni azt.

Cain azt is elárulta, hogy a játék egyik lehetséges befejezését (ahol a karakterünk megöli a Vault 13 felügyelőjét) egy mindenre elszánt játéktervező inspirálta, aki a megölhetetlen, „fontos” NPC-k ellen dühöngött. Végülis ez egyfajta bosszú lehetett az ő részéről. Mindezt szórakoztató és érthető módon adja elő, így a tervezési döntésektől kezdve a programozási trükkökön át eléggé fogyaszthatóak a kulisszatitkok, amiket a veterán fejlesztő megoszt a közönségével.

A pacifizmus tehát egy ártatlan esélyként látott napvilágot, és végül jó döntés lett, hogy a Falloutban ott maradt a lehető legbékésebb megoldás is, de persze nem lenne szórakoztató, ha nem lenne nehéz így végigmenni a történeten.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)