Rohirrim háborúja: elemzők szerint akár bukás is lehet az új Gyűrűk ura film, óriási a kihívás!

MOZI HÍREK – A 2024-ben debütáló új Gyűrűk Ura film, a Rohirrim háborúja, veszélyeztetheti a franchise eddigi sikeres jegyárbevételi sorozatát, jelentős kihívást jelentve a Warner Bros. tervezett IP-bővítésének kezdetén. A 2014 óta első új Gyűrűk Ura film a franchise rajongói számára izgalmat kelt, de ugyanakkor kockázatot is hordoz. A Hobbit trilógia vegyes fogadtatása ellenére, a Gyűrűk Ura filmek kiváló jegyárbevételi számokkal büszkélkedhetnek, amely Peter Jackson fantasy filmjeinek két trilógiájának sikereit igazolja. A Warner Bros. a Gyűrűk Ura franchise sikerére építve tervezi további fejlesztéseit, és az elkövetkezendő animációs filmje, a Rohirrim háborúja az első lépés e cél megvalósításában.

 

Az új Gyűrűk Ura film, a Rohirrim háborúja, lehet, hogy megszakítja a franchise eddigi sikeres sorozatát, nehéz kezdetet jelölve a Warner Bros. tervezett IP-bővítése számára. A Rohirrim Háborúja lesz ugyanis az első új Gyűrűk Ura film, amely 2014 óta a mozikba kerül, és bár ez izgalmas a franchise elkötelezett rajongói számára, veszélyezteti a sorozat pozitív jegyárbevételi sorozatát. A Hobbit trilógia vegyes fogadtatása ellenére, minden Gyűrűk Ura film nagyszerű jegyárbevételeket ért el. Kevés filmfranchise mondhatja ezt el magáról, és ez Peter Jackson fantasy filmjeinek sikereit bizonyítja két trilógia során.

A Warner Bros. reményei szerint a jövőben tovább növelheti a Gyűrűk Ura IP sikerét, és a közelgő animációs filmje az első lépés e cél megvalósításában. A Gyűrűk Ura: Rohirrim Háborúja még továbbra is Középfölde történetébe visz, mint a Hobbit, részletezve Rohan egykori királya, Helm Hammerhand történetét. Az animációs formátuma újat hoz a franchise-ba, és a cselekmény kibővíti J.R.R. Tolkien mítoszát. Sok előnye van a Rohirrim Háborúnak, de a film egy nagy kockázatot is hordoz a Gyűrűk Ura franchise számára.

A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmek mindegyike hatalmas siker volt a mozikban, egyikük sem hozott kevesebb mint 891 millió dollárt a világ jegyárbevételén (a The Numbers szerint). A Gyűrű Szövetsége kicsit többet hozott a 2001-es bemutatása után, és a két folytatása még nagyobb jegyárbevételt ért el. A 2002-es A két torony körülbelül 919 millió dollárt hozott világszerte, és A király visszatér meghaladta az 1 milliárd dollárt. Jackson Gyűrűk Ura adaptációjának tartós népszerűsége miatt nem meglepő, hogy a filmek ilyen kereskedelmi sikert értek el, vagy hogy a trilógia folytatódása során javultak a bevételi számok.

A Hobbit trilógia több bírálatot kapott a kritikusoktól és a közönségtől, mint a Gyűrűk Ura, de Jackson második bejárása Tolkien világában még mindig nagyon jól szerepelt a mozikban. Az eredeti trilógia sikerére építve, az 2012-es Váratlan utazás kicsit több mint 1 milliárd dollárt hozott. A folytatások csökkenő bevételt mutattak, de mindkettő még mindig több mint 900 millió dollárt hozott. Az ilyen számok megerősítik a Gyűrűk Ura franchise örökségét, de sajnos a Rohirrim Háborúja valószínűleg megszakítja a jegyárbevételi sorozatát.

Bár a Rohirrim Háborúja érdekes koncepciót és új közegét kínál, valószínűtlen, hogy ugyanolyan sikert ér el, mint a korábbi Gyűrűk Ura filmek. Egyrészt egy anime-stílusú film 900 millió dolláros jegyárbevételének elérése nagy kérés, különösen a járvány utáni mozipiacon. A film bemutatója 2024. december 13-ra van tervezve – egy héttel a Sonic, a sündisznó 3 és a Thunderbolts premierje előtt. Mondanom sem kell, szigorú versennyel néz szembe, ami ronthatja az esélyeit, hogy ugyanolyan jól teljesítsen, mint elődei.

Ott van még az a tény is, hogy a Prime Video Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi és a későbbi Hobbit filmek nagyobb kritikát kaptak, mint az eredeti trilógia, ami kétségeket vethet fel a rajongókban, hogy látni akarják-e a Rohirrim Háborúját a mozikban. Egy ilyen projektet könnyebb lett volna eladni az első három Gyűrűk Ura film után. Csak az idő mondja meg, hogy 2024-ben fenntarthatják-e a sikerüket.

Forrás: The Numbers

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.